Boris Štok / Tvornica kulture 2018.

Boris Štok održao samostalni koncert u Tvornici kulture i zapalio pozornicu i sve prisutne

Gotovo puna zagrebačka Tvornica kulture još jednom je pokazala kako je Štokova odluka da krene u solističke glazbene vode bila – jako dobra odluka. Na krilima prvog samostalnog albuma “Ispod kože”, objavljenog 1. listopada 2018. godine, Boris Štok je sa svojim bendom u nešto manje od 120 minuta zapalio pozornicu i sve prisutne. Pozitivna energija, nova Borisova glazbena estetika i visoki profesionalizam mogao se osjetiti u svakom trenutku koncerta. Kako je koncert održan u svrhu promocije albuma, Boris je, nakon otvarajuće “Jeka”, izveo sve dosadašnje uspješnice sa albuma kao što su naslovna pjesme “Ispod kože” te “Kao mi”, “Baby Baby”, ali i najnoviji singl “Dodiri”. Te su se večeri mogle čuti i pjesme objavljene na EP izdanju “Puls – Ove misli, Tišina”, kao i obrada pjesme kultnog riječkog dvojca Denis & Denis “Voli me još ovu noć”, tijekom čije je izvedbe Boris zakoračio spretno u društvo svojih obožavatelja.

Sjajni gosti – Josipa Lisac, Chui i predgrupa The Siids

I ljubitelji Borisovog zvuka iz vremena sastava Quasarr došli su te večeri na svoje. Plesalo se i pjevalo na sav glas uz hitove Ti, Arpeggio, Iluzije, Sjene, Propaganda, no vrhunac koncerta dogodio se kada se na pozornici pojavila jedinstvena Josipa Lisac izvodivši s Borisom Ljubav, pjesmu nagrađenu Porinom za najbolju vokalnu suradnju.

Uz Josipu, gosti koncerta bili su i sjajni dečki iz benda Chui, koji su sve prisutne podsjetili na pjesmu koju je kritika već uvrstila u društvo najboljih ostvarenja ove godine – Pogledaj.

Koncert je završio jednako zapanjujuće kako nas je i predgrupa The Siids (projekt Stanislava Grdakovića i Darka Terlevića) uvela u središnji dio večeri, nastup Borisa Štoka. Naime, zadnje minute koncerta bile su posvećene legendarnom Davidu Bowieu kroz akustičnu i intimnu Štokovu izvedbu pjesme Space Oddity.

Zagreb je prošlog petka u novouređenoj Tvornici kulture doživio glazbenu ekstazu, prezentaciju dobrog ukusa, uvjerljivu i neiscrpnu energiju te vrhunsku proslavu lansiranja albuma Ispod kože.

Publika na Borisovom domaćem terenu, u Rijeci, imat će ga priliku slušati 23. studenog 2018. godine u Pogonu kulture.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

1 thought on “Boris Štok održao samostalni koncert u Tvornici kulture i zapalio pozornicu i sve prisutne

Comments are closed.