bore balboa / 2021.

Bore Balboa predstavlja drugi album “IVAN” u kojem kombinira moderan i klasičan hip hop zvuk

Bore Balboa izbacio je svoj drugi pravi studijski album, introspektivno nazvan “I V A N”. Album se namjerno piše velikim slovima je je “foru s velikim slovima ukrao od Tylerovog IGORA”. Teme na album su osobnije, što objašnjava njegovo ime. Instrumentali su šaroliki i pružaju kombinaciju modernog i klasičnijeg hip hop zvuka. Punchlineova i random referenci ne nedostaje. Ima ih taman onoliko da ih ne bude previše…


Sam Bore za novi album tvrdi da je bolji od prošlog. A to mu je i bila jedna od glavnih motivacija u kreativnom procesu zadnjih godinu i pol. Delivery, instrumentali, tematika i vokali su zreliji nego inače. Interludeovi su namjerno raspoređeni nakon svake tri pjesme da slušatelju pruže svojevrsni intermezzo za ono što slijedi.

Bore vam poručuje da na ovom albumu svaki hip-hop fan ima priliku čuti nešto što mu odgovara

Malo boom-bapa osjećaja pa malo tvrdih trap klavijatura. Malo obiteljskih priča pa malo naglašavanja vlastitih (ne)postojećih tisuća eura… Ako ne znaš odakle bi počeo, gdje ćeš bolje od Intra novog albuma. Još da ima i spot… Kamo sreće, Bore i Patrik Vuković stigli su i to. Sad više nemaš izgovora – opusti se i uživaj!

U 42 minute ovog LP-a smjestilo se 15 pjesama i 3 suradnika odnosno featuringa. Tu su Rasta (na Rasta Interludeu), Swana (na pjesmi Klip Mi Je Pun) i Yung Bude (na Klonovima). Dodajmo da se ovaj album preslušalo više 100.000 puta u manje od deset dana!

Za produkciju su zaslužni Borin sugrađanin Niko Belamarić a.k.a. Rich Trappatoni te mlade nade Donald i Traposlavia. Tu su i strani suradnici The Cratez, Fly Melodies, Kid Ocean i Thundaa s kojima je Bore surađivao i u prošlosti, pogotovo na prošlogodišnjem albumu Mercedes City. Za mix i master albuma pobrinuo se Jasmin Pavlović. Ovog mladog glazbenika možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

Video: Bore Balboa – Ivan

Tagged