pocket palma - tvornica kulture - 2020. - foto: benjamin strike

Bend Pocket palma nastupio u punoj Tvornici kulture – zvijezde su rođene!

Da će koncertna promocija debitantskog albuma synth-wave senzacije Pocket palma biti nešto posebno, bilo je jasno već nekoliko dana uoči koncerta kada je zbog velikog interesa koncert iz Malog pogona prebačen u Veliki pogon Tvornice kulture! Ono što se tamo dogodilo te dugo očekivane (druge) subote nakon Valentinova, bila je čista glazbena magija. Luka i Anja su pokazali da su ozbiljni igrači na domaćoj pop sceni, kojom samouvjereno gigantskim koracima koračaju prema naprijed!


Glazbenu večer u Tvornici otvorili su brat i sestra Zima i JJ, odnosno sjajan electro-pop duo CUBIES. Oni su “pošteno” zagrijali publiku koja se u već konkretnim brojevima okupila ispred bine. A nakon odličnih CUBIES došao je red na protagoniste večeri. Anja, Luka i njihovo gitarističko pojačanje Bruno Žabek, okupani šarenilom reflektora, set su započeli s nježnom dawn verzijom njihovog prvog singla Godišnji.

Podsjetimo, singlom “Godišnji” Pocket palma je i započela svoje glazbeno putovanje

Od samog početka koncerta vladala je fantastična atmosfera. A u glas s bendom pjevani su tekstovi svih pjesama, što je pokazatelj da ovaj synth-pop bend već sada ima svoju publiku. Anja i Luka demonstrirali su punu raskoš svojih vokalnih sposobnosti. One su isprepletene catchy synth-pop melodijama i upečatljivim Bruninim riffovima stvorile nevjerojatno pozitivno ozračje i plesnu energiju koja se prelila na sve okupljene. Redale su se pjesme poput Sjećanja, Ono što nam inače nedostaje, Nemoj se vratiti, Ima nema nas, Staklo, Tko smo ti i ja, Subota nakon Valentinova, a pala je i obrada hita 365 nekadašnjeg boy-benda Saša, Tin i Kedžo.

Zadivljujuća je strast kojom Pocket palma izvodi svoje pjesme. A gromoglasne ovacije i aplauz koji su odjekivali Tvornicom nakon svake odsvirane pjesme iznenadile su vidno ganuti bend. Nisu očekivali da će promocija njihovog prvog studijskog albuma izazvati tako jake reakcije. Takve kakve ponekad ne izmame niti glazbenici s puno dužim karijerama od njihove. Nakon što je Pocket palma publici dala sve što je mogla, koncert su zaokružili aktualnim singlom Kako izgleda kraj. Kako god izgledao kraj, jedno je sigurno, budućnost ovog synth pop benda je blistava. Bend možete pratiti na njihovom Facebook profilu.

Tagged