heidi šeće psa - proljeće - 2021.

Bend “Heidi šeće psa” pjesmom “Proljeće” predstavlja debitantski album

Autorske pjesme kojima zagrebački bend Heidi šeće psa posljednjih pet godina osvaja publiku našle su se na njihovom debitantskom albumu. Uz dobro znane singlove “Još sam tu”, “Reći ćeš mi sutra”, “Vuk”, “Njegova mačka”, “Uzalud”, “Avantura”, “Uzbudljivo i sjajno”, “Grad”, “Probudi me” i “Božić kao nekada”, na CD izdanju su i tri sasvim nove pjesme. Među njima je i pjesma “Proljeće” kojom promoviraju album, a za nju je snimljen i video spot.

“Dugo smo i predano radili na ovom albumu, svi se veselimo što je konačno objavljen. Snimali smo ga s tri izvrsna glazbena producenta, gostovali su nam odlični glazbenici i imamo materijal na koji zaista možemo biti ponosni. Žao nam je što zbog trenutne epidemije koronavirusa ne možemo napraviti koncertnu promociju u klubu s publikom”, rekla je pjevačica Smiljana Štrbac Heidi te gitarist i autor pjesama benda Hrvoje Borošić.


Njih dvoje su 2016. godine osnovali bend s idejom stvaranja glazbe koja je istodobno plesna i sjetna, energična i romantična, ali svakako autentična. U prvoj postavi benda pridružuju im se iskusni klupski glazbenici te se na domaću glazbenu scenu otiskuju singlom Još sam tu u produkciji Žana Jakopača.

Nadahnut uspjehom prve pjesme, bend Heidi šeta psa neumorno stvara glazbu prepoznatljivog Hrvojevog autorskog potpisa, koju su neki glazbeni kritičari okarakterizirali kao Feelgood pop ili Power pop. To rezultira s još osam odlično prihvaćenih singlova u suradnji s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem.

Specifičnom zvuku benda Heidi šeta psa pridonio je i Luka Tralić Shot

On je producirao četiri pjesme s albuma, među njima i božićni singl iznimno toplog ugođaja Božić kao nekada koji je pozitivno iznenadio sve poklonike benda. Tijekom vremena se postava benda malo izmijenila te su, uz Heidi i Hrvoja, u bendu već duže vrijeme gitarist Ronald Fak, basist Toma Vlčev i prateća vokalistica Iva Kovačević.

Videospot za najnoviji singl Proljeće režirali su Doringo, čiji je kreativni obol prisutan u većini dosadašnjih spotova benda i Hrvoje Borošić, čija je jasna vizija bendovskog zvuka, ali i vizualnog identiteta realizirana u svih 11 do sada objavljenih singlova s albuma. Uz Proljeće će ovo proljeće biti blistavo, rascvjetano, mirisno i nasmijano, na nama je samo da mu se prepustimo i prihvatimo ga kao znak novog buđenja.

“Nadam se da ćemo uskoro moći, barem u nekoj mini varijanti, akustičnom svirkom na otvorenom obilježiti izlazak albuma. U duhu tog optimizma snimili smo Proljeće – brzu i vedru pjesmu kao najavu ljepših dana u kojima ćemo uživati u šarenim bojama i mirisu proljeća“, dodala je Heidi. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Heidi šeće psa – Proljeće

Tagged