barbara munjas - farewell :: 2022.

Barbara Munjas predstavlja “Farewell” – gorko-slatku glazbenu posvetu neizbježnim rastancima

Barbara Munjas, jedna od najsvestranijih kantautorica na sceni, u ožujku 2022. godine objavila je svoj dugoočekivani prvi samostalni album “Right Place & Right Time”. Album je lovorikama ovjenčala domaća glazbena kritika, ali je i osvojio je i srca publike. A nakon singlova “I Will Be Standing”, “Gone back” i “Like I Wanted stiže “Farewell” – gorko-slatka glazbena posveta neizbježnim rastancima.


“Ovo je pjesma koja u meni istovremeno budi osjećaj sjete i olakšanja jer je suština njene priče promjena. Predstavlja čišćenje od ustajalih odnosa i nagovještaj svježine. U njoj se pozdravljam sa svim dragim ljudima s kojima je moje vrijeme isteklo ili na duže vrijeme stalo. Nekad se u životu ne mora ništa dogoditi već jednostavno dođe do zahlađenja, zasićenja, putevi se raskrste, interesi promjene, a najbolje je ako se ne držimo pretjerano za te uspomene, tj prošla prijateljstva. Treba ih čuvati u sjećanjima. No, ne treba dozvoliti im da nas preuzmu”, rekla je Barbara Munjas o svojoj novoj pjesmi Farewell.

Publika će Farewell kao i druge Barbarine glazbene poslastice, imati priliku uživo čuti u zagrebačkom klubu Dva Osam u četvrtak, 22. rujna 2022. godine s početkom u 21 sat. Ulaznice možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od 50 ili na dan koncerta po 70 kuna. Više informacija o Barbari Munjas doznajte na njezinom Instagram profilu.

Barbara predstavlja i prateći spot koji “slijedi emociju pjesme”

barbara munjas :: 2022. :: foto: ana knežević

Kao i uvijek do sada, Barbara poseban naglasak stavlja na vizualni segment koji nadopunjava njezinu glazbenu ekspresiju. Prateći video spot slijedi emociju pjesme, a režirala ga je i snimila Barbarina dugogodišnja suradnica Ana Knežević koja je savršeno pretočila osjećaje u sliku i atmosferu. Spot se kroz slike sjećanja bavi s jednom vrstom rastanaka… Rastankom u kojem nema gorčine, bijesa i neprihvaćanja, odrasli rastanak tj. rastanak zrelih osoba.

“Ovaj audiovizualni uradak istražuje psihološki i emocionalni put prekida. Od žaljenja, prisjećanja lijepih trenutaka i uspomena, do promjene koja donosi osjećaj konačne rezignacije i mira s donesenom odlukom. Lajtmotiv koji se pojavljuje kroz cijeli narativ je traper jakna mladića koja se pojavljuje u svim narativnim fazama i koja protagonistkinju drži kao zatočenicu odnosa. Upravo zato spot kulminira njenim paljenjem u vatri te tribalističkim slavljem kojim se ona oprašta od sjećanja i uspomena na odnos”, rekla je autorica spota Ana Knežević.

Produkciju pjesme potpisuje Alen Bernobić koji kaže da je aranžmanski ovo jedna light pjesma koja nadopunjava sve ono što je već nametnuto u suštini s gitarom i vokalom, a glavni pokretač koji pjesmu gura u neki plesni groove je bas linija Marka Kalčića koja ide neumorno, poput kakvog vlaka.

VIDEO: Barbara Munjas – Farewell

Tagged