baba yaga - alergija | 2023.

Baba Yaga singlom “Alergija” nastavlja osvajati domaću scenu svojom originalnošću i specifičnim smislom za humor

Baba Yaga, uzbudljivi trojac, nastavlja osvajati domaću scenu svojom originalnošću i specifičnim smislom za humor. Naime, satirična “Alergija” ima neopisivo zarazan refren koji ne izlazi iz glave. I dodajmo, Baba Yaga najavljuje izlazak svog albuma prvijenca za nedjelju, 15. listopada 2023. godine!


Podsjetimo, Baba Yaga novi je glazbeni projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je spojio popularne hrvatske glazbenike, Jadranku Ivaniš Yayu iz grupe Jinx i Sašu Antića iz grupe The Beat Fleet, a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera. A nakon prvog zaraznog singla Baterije, uzbudljiva Baba Yaga donosi drugi singl Alergija pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Alergije inače nisu zarazne, no ova specifična Alergija ima neopisivo zarazan refren koji garantirano ne izlazi iz glave.

Sezona alergija mnogima kvari zadnje dane ovog sunčanog i ugodnog ljeta, a Baba Yaga inteligentnim i duhovitim stihovima ublažava ovaj mnogima iritantan period s dozom domišljatosti i humora tekstopisca pjesme, originalnog Saše Antića. Satiričan tekst je igra riječima koja tradicionalne alergije povezuje s “alergijama” koje su nuspojava svijeta i društva u kojemu živimo. “Pjesma Alergija je alegorija o pojedincu u društvu, čovjek osjetljiv i unesrećen je uronjen u invazivno okruženje i urođeni otpor prema svemu povezuje sve nevidljive”, rekao je tekstopisac Saša Antić o novom singlu.

U glazbi se kriju brojni slojevi dajući pjesmi dubinu i složenost

A to njeno slušanje čini jedinstvenim i očaravajućim iskustvom. Orkestralni zvukovi violina pjesmi pridonose osjećaj snažnosti i napetosti dok spoj urbane melodije s elementima tradicionalne glazbe, donosi svježinu na glazbenu scenu, idealnu za početak jeseni i kraj ove alergijske groznice.

Osim novim singlom, trojac Baba Yaga oduševljava popratnim spotom koji koristi animiranog Sašu Antića te stvarnu Yayu, kombinacija koja stvara jedinstvenu vizualnu priču. Kroz kadrove predivne zelene prirode, prelijevajuće kiše te motive koji podsjećaju na drevne civilizacije, spot doprinosi napetoj i mističnoj atmosferi pjesme, istovremeno izražavajući njezinu dubinu i harmoničnu snagu. Izuzetna pažnja posvećena detaljima u spotu stvara dojmljivu estetiku koja upotpunjuje glazbeno iskustvo i ostavlja gledatelje zadivljenima.

Baba Yaga predstavlja album “Musaka” u nedjelju, 15. listopada 2023. godine

Melodičnosti singlu Alergija pridonijeli su vrhunski glazbenici iz regije. A to su Ivan Arnold, Dado Marinković, Robert Pikl i Irena Giorgi. Glazbu potpisuje Marco Grabber, tekst je napisao Saša Antić, dok su za aranžman zaslužni Saša Antić i Marco Grabber. Za režiju, montažu i postprodukciju spektakularnog spota zaslužan je talijan Marco Di Pietro. Francuz Alexandre Grégorio potpisuje 3D animacije, dok je Mario Borščak snimatelj spota.

Novitet će se smjestiti na nadolazećem albumu prvijencu Musaka kojeg je svestrani trojac pripremao posljednje tri godine na relaciji Split-Zagreb. Album će biti objavljen u nedjelju, 15. listopada 2023. godine te će biti simboličan poklon Saši Antiću koji će na taj dan proslaviti svoj 50. rođendan. Više o bendu/trojcu Baba Yaga doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Baba Yaga – Alergija / Baterije

Tagged