avatar: put vode :: avatar: the way of water :: 2023.

Avatar: Put vode i službeno postao najuspješniji film svih vremena u Hrvatskoj!

Avatar: Put vode, veliki kino hit filmske kompanije 20th Century Studios, nakon prošlog vikenda je po zaradi na kino blagajnama i službeno postao najuspješniji film svih vremena u Hrvatskoj! I dodajmo, njega je do sada pogledalo više od 215.000 gledatelja! Novi film Jamesa Camerona se od početka distribucije nalazi na vrhu box office ljestvice, a do sada ga je pogledalo točno 215.889 gledatelja sa zaradom od 1.602.667 eura. A tim brojkama je “Avatar: put vode”, u distribuciji Blitz filma, postao najuspješnijih film svih vremena u Hrvatskoj!

Snimiti nastavak Avatara bio je zastrašujući izazov, ali ako je itko to mogao učiniti, zasigurno je to slavni James Cameron. On je u tome i uspio te je ovim rezultatom prešao zaradu dosadašnjeg neprikosnovenog vladara domaćeg box officea – bezvremenskog Titanica.

Posvetivši godine svog kreativnog života filmovima Avatar, Cameron je izjavio da je odlučan osigurati da nastavci budu zabavni i puni spektakla, ali u isto vrijeme i dirljivi i emotivni. Također, prožeo ih je temama koje su mu važne. A glavne među njima su briga o okolišu i, naravno, važnost obitelji.

James Cameron u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u neki novi svijet

A u njemu se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu Avatar: Put vode koji predstavlja novi kreativni zenit za izuzetno talentiranog redatelja koji, opet, pomiče granice filmskog pripovijedanja. Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologiju, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju. Tako im omogućuje da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima. Daje im priliku da prijeđu njezinim veličanstvenim prostranstvima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri.

Glavne uloge u filmu nose Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver. David Valdes i Richard Baneham su izvršni producenti filma. Avatar: Put vode još uvijek stignete pogledati u zagrebačkim kinima i to u najprestižnijim kino formatima IMAX 3D, 4DX i RealD 3D. A ulaznice je moguće kupiti na blagajnama kina ili online putem mrežne stranice na adresi cinestarcinemas.hr. Više o ovom filmu koji je u svijetu zaradio više od dvije milijarde dolara doznajte na stranicama IMDB-a.

VIDEO TRAILER: Avatar: The Way of Water :: Avatar: Put vode

Tagged