art park ribnjak zagreb 2021 | open air festival

Art Park 2021 | Ovaj ljetni zagrebački open air festival otvoren je na Ribnjaku, a možete ga posjetiti sve do subote, 4. rujna

Projekt Art park 2021. godine “pomaknuo” se samo nekoliko metara bliže zidinama u parku Ribnjak. Svoju je putujuću umjetničku galeriju ugodno smjestio pod krošnje ovog najljepšeg gradskog parka. Kolektiv “Jutarnja šetnja” među prvima je kistom revitalizirao postojeće zidove, a njihove svemirske avanture samo su jedan djelić ovogodišnje street art galerije na otvorenom.

Radovi Dominika Vukovića i Ivana Oštarčevića mogu se razgledati kao zasebna umjetnička djela dok je Marin Remić od postojećih kućica napravio svemirske stanice. Galerija će već ovih dana biti nadopunjena novim radovima sjajnih Lunara i Albe Miočev, a program se za vikend nastavlja u nekoliko smjerova.

Kad se sretnu tri Latinoamerikanca u Zagrebu nastaje fantastična glazbeno-scenska priča! A ona će premijerno biti izvedena u četvrtak, 17. lipnja, s početkom u 20:30 sati. Trio Berna, Lucas i Popino ujedinili su se u multidisciplinarni projekt u kojem kombiniraju cirkus, glazbu i komediju. I to za baš sve uzraste. I dodajmo, ova tri umjetnika zasebno su putovala svijetom dok se nisu upoznali u Hrvatskoj. A posebno za Art park osmislili su glazbeno-cirkusku fantaziju.

Prije zajedničkog showa, Berna i Lucas nastupit će kao “Mad Duo” s početkom u 19 sati

U petak, 18. lipnja, od 18 sati, bit će predstavljena nova etiketa Art park piva koju. Nju ove, 2021. godine, potpisuje slikar Mislav Lešić.A ovo jedinstveno parkić pivo nastalo je u suradnji s Pivovarom Medvedgrad, koja ga već petu godinu za Art park kuha kao ukusni pitak Vienna lager. I dodajmo, ovu večer će upotpuniti koncert benda Integralni zvuk.

U subotu, 19. lipnja, od 16 do 20 sati, u parku će se predstaviti program Meet the Designer. On je nastao u suradnji s omiljenim Mango Sticky Rice Vintage, prilikom čega će posjetitelji moći otići kući s dobrim umjetničkim i modnim komadom. Cijelu priču začinit će majstori dobre glazbe Marvel i Bizzo. U nedjelju, 20. lipnja, u 17 sati, Teatar CIRKUS Punkt održat će besplatnu radionicu glume i fizičkog teatra. Radionica je namijenjena svim uzrastima iznad deset godina, a prijave se vrše putem mail adrese teatarcirkuspunkt@gmail.com.

Nakon vikenda, Art park Ribnjak će svakodnevno ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna 2021. godine

Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri i jutarnje satove joge. Tu je i program posvećen održivosti, recikliranju i “zelenim pričama”. U Ribnjaku tako možete igrati sate i sate stolni tenis. A možete se i ljuljati na Ljuljački za čitanje, ali i osjećivati redovite vintage buvljake. Organizirat će se i piknici, izložbe i prezentacije mladih umjetnika te još mnogo sadržaja za sve generacije.

Projekt Art park Ribnjak održava se uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te uz podršku prijatelja i sponzora Festivala. Više o ovom zagrebačkom open air festivalu doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged