pop rock grupa "art effect" / split hrvatska / 2022.

Art Effect, splitski pop rock bend, predstavlja novi singl naziva “Vjetar”

Art Effect, splitski pop rock bend nastavlja svoju glazbenu priču i predstavlja novi singl pod nazivom “Vjetar”. Podsjetimo, ovaj hrvatski pop rock bend je nastao 2018. godine. Prvotna četvorka se prvotno okupila kao brit pop tribute bend, no, to ih nije zadovoljilo. Tako se bend nakon nekog vremena odlučio posvetiti stvaranju vlastitih pjesama na hrvatskom jeziku.


Postava članova benda Art Effect stabilizirala se početkom 2020. godine. Naime, tada se Denisu Mitru i Antoniu Žeravici, gitaristu i basistu benda, pridružuje Mirna Leopolda Vukorepa (danas Mirna Katinac) na vokalu. To je gitarske rock riffove ovog splitskog pop benda “oplemenilo melodioznim prizvukom i spojilo u jednu neobičnu, ali sada prepoznatljivu kombinaciju”.

Kasnije im se pridružuju se i Roko Kalebić na bubnju te Antonio Vuletić na klavijaturama. Sada se kao kompletan glazbeni sastav u ovim izazovnim, reduciranim vremenima posvećuju studijskom snimanju i radu na svom prvom albumu. A to će tako biti sve dok direktan kontakt s publikom na koncertima i festivalima ne bude opet moguć. Do sada su izbacili singlove Jedrilica i Zimska kiša koji su po društvenim mrežama i glazbenim portalima zadobili mnoštvo pozitivnih kritika, a koje je i publika toplo primila. A sada je i novi, treći single Vjetar upravo vani! Sve tri pjesme možete poslušati niže u tekstu. Više o bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

Video: Art Effect – Vjetar / Jedrilica / Zimska kiša

Tagged