arheološki park ščitarjevo / logotip 2020.

Arheološki park Andautonija otvara se 16. svibnja – prvi dan je besplatan!

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu ove se godine zbog pandemije koronavirusa iznimno otvara nešto kasnije. Prvi radni dan Andautonije bit će u subotu, 16. svibnja i bit će otvoren za posjetitelje do 31. listopada 2020. godine. Arheološkog park će tako raditi vikendima – subotom i nedjeljom od 12 do 18 sati.

Dodajmo da za prvi radni vikend – 16. i 17. svibnja – neće biti organiziranih događanja. No, pozivaju se posjetitelji da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedu u razgledu i šetnji parkom. Napominjemo da je u subotu, 16. svibnja 2020. godine, ulaz u Arheološki park Andautonija besplatan! Zbog ove situacije koja nas okružuje o eventualnim budućim organiziranim događanjima u Arheološkom parku bit ćete na vrijeme obaviješteni.


Do Ščitarjeva se najbrže stiže Radničkom cestom, a od centra Zagreba mjesto je udaljeno cca 15 minuta. Vozi se preko Domovinskog mosta i nakon njega skreće se na drugom semaforu lijevo (na istom križanju desno se ide za Zračnu luku Zagreb).

Ukoliko bi došli javim prijevozom, na raspolaganju su vam dvije autobusne linije ZET-a. To su linije 308 (Zapruđe – Ščitarjevo – Sasi) i 309 (Velika Gorica – Ščitarjevo – Sasi). Posjetite Andautoniju, razgledajte dio povijesnog rimskog grada i uživajte u prirodi. Više o Andautoniji možete pročitati na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja u Zagrebu.

arheološki park ščitarjevo - drone foto 2020

Tagged