anthrax - subway platform - new york - 2021.

Anthrax, američka thrash heavy metal grupa, otkazuje europsku turneju pa tako i zagrebački koncert!

Anthrax, legendarna američka thrash heavy metal grupa otkazala je kompletnu nadolazeću europsku turneju! A nažalost, među otkazanim koncertima je i onaj koji se trebao održati u zagrebačkoj Tvornici kulture u , pa tako i koncert u Zagrebu koji se trebao održati u utorak, 1. studenog 2022. godine. Tako se i Anthrax pridružio velikom broju glazbenika koji su naprasno otkazali svoje nastupa.


Podsjetimo, jedno od većih razočaranja je bilo i otkazivanje zagrebačkog koncerta benda Rage against the machine koji se treba održati u rujnu 2022. godine. No, oni koji su već kupili ulaznice za ovaj koncert, ne trebaju brinuti. Povrat novca možete dobiti na prodajnom mjestu gdje su kupljene. “Nažalost, zbog tekućih logističkih problema i troškova koji su izvan naše kontrole, nemamo druge mogućnosti nego otkazati europski dio naše nadolazeće turneje u 2022. godini”, poručili su članovi benda.

Grupa je osnovana davne 1981. godine

Ovaj danas slavni njujorški trash heavy metal bend osnovali su ritam gitarist Scotta Iana i basist Dan Lilker. Grupa se smatra jednim od predvodnika thrash metal scene iz 80-ih godina 20. stoljeća. Također, dio je “velike četvorke” tog žanra, uz Metallicu, Megadeth i Slayer. Također su bili jedan od prvih thrash metal bendova (uz Overkill i Nuclear Assault) koji su se pojavili na istočnoj obali SAD-a. Bend je izdao 11 studijskih albuma, nekoliko drugih albuma i 26 singlova, uključujući suradnju na singlu s američkom hip hop grupom Public Enemy.

Prema Nielsen SoundScanu, Anthrax je od 1991. do 2004. godine prodao 2,5 milijuna ploča u Sjedinjenim Državama. Kada se ubroji prodaja albuma diljem svijeta, ta brojka se penje na više od 10 milijuna. Njihova četiri studijska albuma dobila su “zlatnu ploču” od strane RIAA. A njihov treći album – Among the Living iz 1987. godine učvrstio je reputaciju Anthraxa kao jednog od najuspješnijih svjetskih thrash metal bendova. Više informacija o bendu doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Anthrax & Public Enemy – Bring The Noise

Tagged