anna moor - shangai (6) :: foto: melani krog :: 2023.

Anna Moor predstavlja svoj novi singl “shangai (6)” s albuma “Plavi avioni”

Anna Moor objavila je novi video spot za pjesmu shangai (6), a to je novi singl s nedavno objavljenog albuma “plavi avioni”. Uz svoj prepoznatljiv sanjivi electro-pop glazbeni izričaj u novoj pjesmi “shangai (6)” Anna Moor evocira sjećanja na putovanja te nas vodi kroz virtualnu šetnju svojim uspomenama u novom videospotu koji je režirao i snimio Dinko Šimac.


shanghai (6) je pjesma koja je nastala posljednja. I baš mi je ona bila ono što mi je bilo potrebno da zaokružim album plavi avioni. Govori o sretnoj prošlosti, specificirajući razdoblje od šest godina, koliko je i nastajao album. Ona govori o svim zajedničkim putovanjima, snovima u torbama, ali i sadašnjosti prepunoj sreće, zadovoljstva i zaigranosti. Prepoznatljivu nostalgiju naglašavaju brass dionice kao soundtrack lijepim sjećanjima. A tek na samom kraju dolazi do eksplozije i kulminacije radosti, zvuka i uzbuđenja zbog svega što dolazi”, rekla je Anna Moor.

Anna je autorica je teksta i glazbe, dok aranžman potpisuje zajedno s pocket palmom

“Rad na pjesmi shanghai (6) dogodio se sasvim spontano. I jako nam je drago da je bilo točno tako. Nakon što smo dovršili pjesmu neostvarena, Anna Moor je spomenula da ima još jedan demo. No, da ona jednostavno nema dovoljno vremena da to dovrši. Mi ipak radimo malo prebrzo pa smo inzistirali da napravimo i shanghai s obzirom na to da smo toliko uživali u neostvarenoj. Ovo je definitivno jedna od onih pjesama na koju smo ljuti što nije naša. No, iznimno nam je drago što će biti singl, a još nam je draže što će svi imati prilike u njoj uživati”, rekli su pocket palma o suradnji s Annom.

shanghai (6) je potencijalno logistički mogao biti vrlo kompleksan spot, budući da smo htjeli zabilježiti emociju i duh putovanja, ali i trenutke koje smo zajedno proživljavali diljem svijeta. Budući da nismo bili u mogućnosti ponovno otputovati na ta mjesta, snašli smo se na drugi način. Često se prisjećamo putovanja kroz priču, fotografije i maštanje. Tako sam osmislio eksperimentalni način snimanja kroz koji bismo se prisjećali putovanja u dnevnom boravku i na neki ih način virtualno proživjeli. Budući da je koncept spota prisjećanje i ponovno proživljavanje trenutaka putovanja kroz uspomene, ovakva virtualna produkcija savršeno se uklopila u koncept”, rekao je redatelj spota Dinko Šimac.

Spomenimo još da je Anna Moor nominirana za glazbenu nagradu Rock&Off, u kategoriji za Pop&OFF izvođača godine. Također, njezin album plavi avioni možete slušati na svim glazbenim streaming servisima. Više o ovoj glazbenici doznajte na njezinom Facebook profilu.

VIDEO: Anna Moor – shanghai (6)

Tagged