anezi - radoznala budalo - 2020

Anezi predstavlja prvu regionalnu suradnju i najzahtjevniji spot do sada

Deveti Anezin singl “Radoznala budalo” je prvi u suradnji sa sarajevskim skladateljem Gordanom Dizdarevićem. Dizdarević je autor skladbe, a Anezi je zajedno s njim koautorica teksta. Na ovom singlu se po četvrti put nastavlja suradnja s Borisom Đurđevićem, ali ovaj put on potpisuje samo aranžman. Spot za pjesmu “Radoznala budalo” je produkcijski najzahtjevniji do sad u Anezinoj karijeri. Ne nedostaje mu postprodukcijskih efekata poput nadogradnje ulice, vatre i animiranih kipova. Za spot je zaslužan renomirani redatelj Dario Radusin, s kojim Anezi surađuje po šesti put. Po prvi put u svojim spotovima, koreografirano pleše i sama Anezi uz profesionalne plesače. Koreografiju je osmislila Jelena Đukanović, poznatija kao Mss Jelchi, iz plesnog studija Station No. 5.


Pjesma joj je bila poslana s gotovom glazbom i tekstom, međutim, Anezi se u tematici pjesme nije pronašla, ali joj se melodija refrena i sintagma “radoznala budalo” toliko jako svidjela da je pitala autora Gordana Dizdarevića može li sama napisati novu tematiku pjesme koju bi prilagodila “radoznaloj budali”? Skladatelj joj je to nesebično dozvolio i u konačnici je bio jako zadovoljan onime što je Anezi napisala.

Radi se o jednoj brzoj pjesmi, jakog refrena i životne teme za koju Anezi kroz smijeh kaže: “Malo je osoba koje to nisu proživjele!”

Anezi i s ovom pjesmom nastavlja svoje akustične projekte, ali ovaj put u tamburaškom aranžmanu. Sve je snimljeno u Sarajevu u studiju skladatelja Gordana Dizdarevića s Tamburaškog sastava Dukati iz Širokog Brijega. Premijera spota za tu verziju će izaći tjedan dana nakon original verzije – 2 ožujka – a u spotu će se moći vidjeti kako je izgledalo snimanje uz jedno veselo cijelodnevno druženje u Sarajevu.

Anezi – Radoznala budalo


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged