ana radišić podcast - josipa lisac - 2021.

Ana Radišić mjesec posvećen ženama zatvorila gostovanjem Josipe Lisac

Mjesec kojeg je u svojim podcastima posvetila inspirativnim ženama, Ana Radišić završila je posebnom gošćom – Josipom Lisac. Za glazbenu divu, modnu ikonu i prije svega damu koja je oduvijek svoja i drugačija, Ana se odlučila upravo zato što je i sama redovito ubraja u žene koje je posebno inspiriraju.

“Koju god riječ da za Josipu kažem premalo je i nedovoljno. Ona je točka na i ovom mjesecu koji sam posvetila ženama koje su posebne, svaka na svoj način. Josipa je primjer slobode kojoj svi težimo. Jednostavnosti u svojoj kompleksnosti koja ne prestaje izazivati reakciju jer dira, ne samo pjesmom i glasom već svakim svojim pokretom, mimikom, gestom, riječju. A naročito djelima. Ona je autentičnost“, rekla je Ana o svojoj gošći.

Njih dvije upoznale su se prije više od 12 godina na samom početku Anine televizijske karijere, ali Josipa se u razgovoru prisjetila tog susreta. O njezinoj skromnosti ponajviše govori to što unatoč svim glazbenim uspjesima, nagradama i pohvalama nikad sebi nije dopustila da se time zanosi.

“Nisam odgojena na pohvalama, a i kasnije nisam dozvolila da pohvale utječu na mene i da se njima hranim. Nisam dopuštala ni da me kritika savlada. Osvještavala sam svoje mišljenje o sebi i svom radu. Meni nije bilo potrebno da mi se netko divi”, rekla je Josipa. Dodala je da je njezina duševna hrana glazba, jer upravo je to ono što ona jest.

Josip Lisac se prisjetila i svog djetinjstva, ali i siromaštva koje je tada vladalo

“U to doba sam odrasla na varivima, a meso jela samo jednom tjedno. Kasnije sam 20 godina bila vegetarijanka, a i danas meso jedem rijetko. Uglavnom u društvu i iz pristojnosti. Moj Karlo je puno kuhao – on je bio chef, a ja šegrt. Bila sam jako mlada kad sam ga upoznala, imala sam samo 21 godinu. Ali nije da nisam ništa znala“, prisjetila se Josipa svojeg nikad prežaljenog supruga Karla Metikoša. Za njega govori da je bio njezin najveći kritičar.

Svoju zavidnu figuru duguje vježbanju i hodanju – i to po vlastitom stanu. Kaže, pričajući na telefon zna prešetati i po dva kilometra. U svojoj bogatoj karijeri Josipa je imala brojne koncerte, a jedan poseban i potpuno drugačiji održala je ovog Valentinova. Naime, zbog epidemioloških mjera koncert je održan virtualno, ali Josipa se ne žali. Štoviše, takav format joj savršeno odgovara.

“Živjeli virtualni koncerti, bilo je božanstveno. Nije mi bilo čudno što nema publike jer ja se uvijek obraćam publici. Ja znam da su oni tu, ja to osjećam!“, otkrila je Josipa Ani Radišić. Više o našoj velikoj divi doznajte na Wikipediji.

Video: Ana Radišić Podcast #40 – Josipa Lisac i njezin svijet inspiracije!

Ključne riječi (tagovi): - - - - -