ana opačak - 2022. - foto: ivo burić

Ana Opačak predstavlja pjesmu “Lijepi moj” kojom najavljuje izlazak albuma prvijenca

Omiljena splitska pjevačica Ana Opačak predstavlja novu pjesmu “Lijepi moj”, kojom najavljuje skori izlazak svog albuma prvijenca. “Prošlu godinu mi je definitivno obilježila Pjesma koju sam izvela s Gabi Novak za koju smo dobile i nagradu Music Pub za Pjesmu godine. Suradnja s Gabi bila je neprocjenjivo iskustvo i izuzetno priznanje jednog od mojih glazbenih uzora za sav moj dosadašnji rad, ali i potpora za sve ono što tek spremam”, rekla je Ana.


“Plan je bio da iduća pjesma iziđe zajedno s objavom albuma na proljeće. No, onda smo iznenada odlučili to vrijeme čekanja prikratiti objavom još jednog singla s albuma. On je zvukom i atmosferom potpuno drugačiji i od prethodnog i od onog sljedećeg. Tako se ovo uspavano zimsko vrijeme činilo se kao pravi trenutak za injekciju takve neke prpošne, lepršave i opuštene energije kakvu Lijepi moj nosi”, dodala je Ana Opačak.

Ani je glazba uvijek u prvom planu

“Iako je pjesma snimljena čekala već tri godine svoj red, na kraju smo je poprilično iznenada odlučili pustiti vani. A kako nije bilo vremena za čekanje, dodijelili smo joj i pomalo neočekivan prateći video. Glazba je ono što mi je uvijek u prvom planu. Ali po prirodi sam vizualan tip i esteta. Stoga jako pazim i na vizualnu estetiku koja tu glazbu prati. Kako snimanje naših klasičnih video spotova na kakve sam navikla svoju publiku zahtijeva ranije planiranje i pripremu, ovaj put smo trebali djelovati brzo. Tu je došla do izražaja kreativnost i snalažljivost”, rekla je Ana.

“Srećom kad ti je prijatelj umjetnik Toni Mijač ujedno i dugogodišnji suradnik koji potpisuje većinu mojih videospotova posljednjih godina pa iz svog rasprodanog rasporeda od snimanja i izložbenih aktivnosti po cijeloj Europi uspije uštipnuti i jedno sunčano jutro u Splitu dobili smo jednu simpatičnu video minijaturicu s maksimalno vizualnog efekta. A on je u sebi obuhvatio polet, lakoću i vedrinu pjesme”, dodala je Ana. Ovu nadarenu splitsku glazbenicu možete pratiti na njezinom Facebook profilu.

Video: Ana Opačak – Lijepi moj

Tagged