milana vuković runjić i amela frankl - muo zagreb 2021.

Amela Frankl otvorila izložbu 150 fotografija u Muzeju za umjetnost i obrt

Multimedijalna umjetnica Amela Frankl otvorila je svoju izložbu “Dnevnik s ruba pustinje” u Muzeju za umjetnost i obrt. Tako od srijede, 10. ožujka 2021. godine, može se razgledati izložba koja predstavlja 150 fotografija u formi dnevničkog fotografskog niza. Fotografije su nastale tijekom umjetničina putovanja po Mauritaniji, Francuskoj i Hrvatskoj.

Riječ je o kompozicijama foto-slika, o skupu fotografija i fotomontaža iz osobnog arhiva umjetnice koje su nastale u razdoblju od 2019. do 2021. godine. U formi dnevničkog fotografskog niza umjetnica se fotografijom služi kao sredstvom za pripovijedanje priče u kojoj svaka fotografija ima i emocionalnu pozadinu.

Izložbu je otvorila pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić. Kustosica izložbe je Ivana Mance iz Institut za povijest umjetnosti, a kustosica za izložbe Muzeja za umjetnost i obrt je Marijana Paula Ferenčić.
Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 28. ožujka 2021. godine. Više informacija o Muzeju za umjetnost i obrt doznajte na muzejskim mrežnim stranicama na adresi muo.hr.

Amela Frankl rođena je u Zagrebu 1963. godine. Ova multimedijalna umjetnica diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti (klasa F. Kulmer) u Zagrebu 1988. godine. Članica je HZSU-a i živi i radi u Zagrebu.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -