dekle - samo kraj tebe - 2020.

Ambiciozne i razigrane “The Dekle” snimile spot za singl “Samo kraj tebe”

Nakon iznimnog uspjeha sa svojom prvom pjesmom “Od Dunava do Jadrana” koja broji preko milijun pregleda, odličnim nastupom na festivalu “Šokačke pisme” u Županji s pjesmom “Dimnjačar” u suradnji s popularnim Antimonom te duetom sa kraljicom sevdaha, Hankom Paldum u pjesmi “Nitko kao majka”, ambiciozne i razigrane “The Dekle” snimile su četvrti singl “Samo kraj tebe”.

Iako će uskoro proslaviti tek godinu dana od osnutka, ove tri dame osvojile su srca mnogih obožavatelja. Stvaranjem autorskih pjesama, ali i njegovanjem zaboravljenih hitova, oduševile su mnoge ljubitelje dobre, kvalitetne i pozitivne glazbe. Iza cijelog projekta stoji Ivica Plivelić Iva koji je zaslužan za tekst, glazbu, aranžman i produkciju novog singla koji je sniman u njegovom studiju Tamburica.


Svi koji ga poznaju, znaju da je Ivica Plivelić uvijek korak ispred: “Nakon odličnih reakcija na prethodnu pjesmu Nitko kao majka, laganu i prepunu emocija, ideja mi je bila napraviti neku bržu i razigraniju pjesmu ali svojedobno ostati u duhu i zvuku kojeg The Dekle njeguju. Kod mene je već sve planski posloženo, zapravo imamo pjesama za cijeli album, samo moramo za svaku pronaći njen trenutak.”

Video spot je opet povjeren etabliranim kreativnim snagama – ekipi foto studija Fabo. Svi kadrovi snimljeni su u Snašinim kućarima u Gradištu nedaleko Županje. Osim prekrasne lokacije, glazbenu priču ovaj put obogaćuju i glumci Živko Živković i Anamarija Mrkonjić, tamburaški sastav Sanjalice i statisti, uključujući i vlasnicu samog objekta Željku Blaževac.

Osim novog singla, Dekle imaju još jedan razlog za slavlje

Tako će djevojke po prvi puta ukrasiti festivalsku pozornicu – nastupit će na Aurea Festu u subotu, 29. kolovoza 2020. godine u Požegi. Novonastala situacija nije im pokvarila glazbene planove stoga krajem godine najavljuju svoj prvi album. Više o The Deklama doznajte na njihovoj Facebook stranici.

“U pjesmu smo se zaljubile na drugo slušanje, ali samo zato što prvi put nismo dobro čule zbog neposlušnog zvučnika. Naš producent Ivica zaista je majstor u svom poslu i svaka njegova pjesma pronađe pjevača. Tako je i ova pronašla nas. U ovim ludim danima izolacije i potresa, bile smo koncentrirane isključivo na svoj cilj i ono što nas usrećuje. Nadamo se da će ova razigrana pjesma oraspoložiti naše slušatelje i potaknuti ih na ples i veselje, bez obzira na razmak od dva metra. Jer ovakve pjesme spajaju sva vesela srca”, rekle su članice Dekli.

Video: The Dekle – Samo kraj tebe

Tagged