ambasador 2021 - nagrada za elektroničku glazbu

Ambasador – 5. izdanje nagrade elektroničke glazbe uz 800 nominiranih

Publika do 26. veljače 2021. godine ima priliku on line glasati za nagradu Ambasador elektroničke glazbe, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj. Podsjetimo, ona se dodjeljuje akterima regionalne scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Publika za svoje favorite može glasati u pet hrvatskih i pet regionalnih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija.

Stručna radna skupina sastavljena od 80 članova iz čitave regije predložila je 770 projekata i izvođača za petu nagradu elektroničke glazbe Ambasador, a još je 50 prijedloga pristiglo kroz javne prijave.

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji nominirano je čak 35 projekata i izvođača u 14 kategorija. Među nominiranima ćemo izdvojiti Je Veux (Lovable – LAA), Matroda (Jack The House – Terminal Underground) i Nipplepeople (Tajna) koji su nominirani u kategoriji Disco, Dance / Electro Pop izdanje godine.

Tu su i bend ABOP nominiran u kategoriji izvođača godine te događaji Future Scope w/ Amelie Lens (ZG Velesajam) i Get Connected (Aquarius Zagreb) nominirani u kategoriji event godine koja ove godine objedinjuje sve festivale, partije i clubbing događaje održane u 2020. godini. U kategoriji nezavisne izdavačke kuće godine nominirani su Dobar House i PDV Records, a za ambijentalno izdanje godine Nik Orosi – Native (M.I.N.E. Records).

Svoje favorite publika može podržati glasanjem do petka, 26. veljače

Publika može glasati na mrežnoj stranici ambasador.hr, a glasanje struke trajat će do 28. veljače 2021. godine. Svečana dodjela nagrade Ambasador koju organizira udruga Klubska kultura održat će se u petak, 19. ožujka 2021. godine u Centru Gervais u Opatiji.

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -