alen vitasović, marco grabber & ivan arnold - u dušu - 2022.

Alen Vitasović, istarski bard, za ovogodišnji Dan žena donosi singl “U dušu”

Alen Vitasović, istarski bard i jedan od najpopularnijih izvođača ovih prostora, za ovogodišnji Dan žena donosi novi singl “U dušu”, obojan najiskrenijom i najtoplijom Alenovom porukom dosad. Riječ je o trećoj Alenovoj kolaboraciji s producentom Marcom Grabberom i skladateljem Ivanom Arnoldom. Podsjetimo, s njima je raspametio fanove prijašnjim singlovima, hitom “Ili si ili nisi” te pandemijskom himnom “Oštarije su mi zaprli”. Sjećamo se, ona nam tijekom pandemijskog lockdowna mjesecima nije izlazila iz glave.


Poznati trio s novom pjesmom U dušu uspio je u svome naumu da ogoli surovu realnost Alenovog privatnog života. Naime, nije strano kako je zvjezdana pop-rock karijera ovog sanjivog i osebujnog umjetnika obilježena s podosta uspona, ali i padova. A to se na određeni način odrazilo i na njegov ljubavni život, koji je često bio poprilično dramatičan i težak.

Pjesma “U dušu” prigodan je poklon pripadnicama nježnijeg spola

Povodom “osmog marta” iz ove lijepe ljubavne pjesme znakovitog naslova U dušu izdvajamo stih “…teško je mene imati za muža…”. Iskrena i životna je to misao s kojom će se vrlo vjerojatno složiti mnoštvo žena kada su u pitanju njihovi muževi. Ali i obrnuto.

Poruka koja se može izvući iz ovih stihova je važnost osjećaja ljubavi, zajedništva i uzajamnog razumijevanja koji mogu nadvladati brojne trenutke neslaganja, ljutnje i ostalih kriznih situacija. Pjesma U dušu prigodan je poklon pripadnicama nježnijeg spola. A zasigurno će pružiti utjehu svima koji se pronađu u njoj i njezinim iskrenim stihovima.

Tekst pjesme “U dušu” potpisuju Alen Vitasović, Marco Grabber i Ivan Arnold

Iza glazbe stoje Grabber i Arnold, a sve pod Grabberovom producentskom palicom. Gosti na novom singlu su Krešimir Tomec (Cubismo) na basu, poznati slovenski gitarist Robert Pikl (Manouche) na gitarama, Senad Šuta (Dubioza Kolektiv) na bubnjevima te na pratećim vokalima jedna od najboljih vokalistica u Istri, Tatiana Giorgi.

Singl dolazi u pratnji jedinstvenog video spota koji prati ovu životnu priču s neočekivanim susretom na njegovom kraju. Baš kao i prijašnji hitovi Oštarije su mi zaprli i Ili si ili nisi i nova pjesma je snimljena na relaciji Orbanići-Zadar-Ljubljana, dok je spot ponovno snimljen u okolici sela Orbanići, točnije u malome selu Boduleri (2 kilometra od rodnih Orbanića). Režiju i scenarij potpisuje Marco Grabber, spot je snimila i motirala NuNu Production ekipa iz Pule na čelu s Danijelom Bartolićem i Marijanom Banko. Od nadolazećih koncerata, ne propustite Alenov zagrebački nastup u subotu, 9. travnja, u sklopu druge večeri Ča-val mini festivala u klubu Sax! Više o Alenu doznajte na Wikipediji.

Video: Alen Vitasović, Marco Grabber & Ivan Arnold – U Dušu

Tagged