alen kraljić kralja - šeke, šeke - 2020.

Alen Kraljić Kralja kroz novi singl “Šeke, šeke” govori o srozavanju kulture

Nakon prvog solo singla “Molitva brata kvarta” koji je isporučio proteklih blagdana, Alen Kraljić Kralja nastavlja svoju novu glazbene etapu. Tako Kralja upravo predstavlja drugi solo singl “Šeke, šeke” i prateći video spot koji je nastao i prije same pjesme. Pjesma “Šeke, šeke” na duhovit i ironičan način govori o srozavanju kulture na najniže grane i bujanju primitivizma u Zagrebu, zemlji, ali i van granica Lijepe naše.

Podsjetimo, Kralja je jedan od najboljih gitarista našeg područja i ikona domaće rock scene. Vođa je benda The Miceks, a između ostalog i jedan od osnivača sastava Pips Chips and Videoclips. A uz to i nekadašnji je gitarist Majki.


Zanimljivo je kako je za inspiraciju novoga singla poslužio legendarni stih Shake, Baby, Shake pjesme Whole Lotta Shakin’ Goin’ On koji je potom pretvoren u Šeke, mala, šeke. Podsjetimo, originalnu pjesm izvode Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Johnny Cash i Carl Perkins. Alen Kraljić Kralja je snimio i prateći zabavni spot kojega je sa svojim kreativcima odlučio snimiti i prije same pjesme.

“70-ih, 80-ih i 90-ih, ta čudna muzika slušala se na periferiji, a sada se čuje na samom Trgu bana Josipa Jelačića”, poručuje Kralja.

“Postavili smo green screen platno u garaži. Snimatelj Kico je rekao da se malo glupiramo da nešto snimi, a ja sam imao samo refren za pjesmu. Obukli smo kape i stare kapute nađene u garaži do nas, stigao je Žabica, uzeo partfiš u ruke i ludilo je krenulo spontano”, pojašnjava Kralja. Također, dodao je i da je tek tada nastao ostatak teksta “o tipu koji izlazi u grad i kojega prati ta čudna i neukusna muzika gdje god da dođe”.

Autor glazbe i teksta je Alen Kraljić Kralja, koji je odsvirao i sve instrumente. Spot je režirao sam Kralja, a snimio ga je Siniša Padovan. Više o Kralji i bendu The Miceks doznajte na stranicama Wikipedije.

Video: Alen Kraljić Kralja – Šeke, šeke

Tagged