aklea neon - zovi ju mama - 2020

Akleina zelena himna “Zovi ju mama” napokon ima video – i to kakav!

Akleu Neon je šira hrvatska javnost upoznala na ovogodišnjoj Dori gdje je zbog svoje hrabre i originalne izvedbe s eko porukom postala najveće iznenađenje ovog natječaja te osvojila visoko četvrto mjesto.

“U svim dosadašnjim videima pokazivala sam neke daleke zemlje, a sada napokon imam priliku pokazati ljepote naše prirode. Za mene je to zelena himna”, rekla je Aklea Neon.

Cijelu pjesmu snimala je s mladim producentom elektronske glazbe Klaadom za vrijeme pošumljavanja najuspješnijeg volonterskog projekta Boranka. Mladi umjetnici su na područjima snimanja bilježili zvukove prirodnog okruženja i pošumljavanja (kramp, koraci, odron i udarci) koje su onda oblikovali u ritam sekciju pjesme.

Uz pomoć uređaja Bamboo, koji se priključi na list i korijen biljke i bilježi njezine električne impulse, u pjesmi uz Akleu pjevaju i kelj i mladi bor.

“Meni je jasno da imam relevantnu poruku i nikad mi nije bio problem biti most između dva svijeta – onog alternativnog i onog mainstream. Uz zabavan beat, odličnu domaću produkciju, sada imam i video koji vizualno prati cijelu priču – kako iz backstagea Dore, tako i pošumljavanja Mosora”, kaže Aklea Neon.

Video spot potpisuje nezavisna filmska umjetnica Iva Gavrilović, a snimao ga je Igor Bogdanović.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

1 thought on “Akleina zelena himna “Zovi ju mama” napokon ima video – i to kakav!

Comments are closed.