predstava "advent utroje"

Advent utroje – Predstava o drugoj strani adventskog ludila

Predstavi Advent utroje početna točka bio je dramski tekst Utroje, njemačkog autora Jensa Roselta, koji nudi prepoznatljivu dramsku postavku ljubavnog trokuta, koncizan narativ koji u svojoj cijelosti najavljuje vrhunac napetosti, odnosno tragičan završetak.

Navedeni arhetipski zaplet ova izvedba opravdava putem afirmacije sveprisutnoga adventskoga vremena, kao sve stresnijega, repetitivnijega, ispraznijega perioda u kojem je lako prijeći granice, u kojem je lako puknuti, u kojem – uz količinu buke u kojoj se sve mora ponoviti dvaput i pretjeranu količinu mirisa koji i nisu toliko mirisni, uz nebrojene popuste koji nas navode na trošenje i neizbježne tradicije koje moramo ispoštovati konstantno se osmjehujući – nije tako lako ostati svoj.

O predstavi “Advent utroje”

Advent utroje završna je etapa diplomskog ispita Danijela Popovića, studenta druge godine diplomskog studija Produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pod mentorstvom doc. art. Tatjane Aćimović.

U predstavi glume Nataša Kopeč, Filip Detelić, Marko Hergešić i Filip Lozić. Redatelj predstave je Ivan Penović, oblikovatelj svjetla i videoinstalacija Ivan Lušičić, a dizajnerica i fotografkinja te suradnica za videodokumentaciju Magdalena Ptiček.

Premijera predstave održana je u utorak, 18. prosinca 2018. godine u (za kazalište neuobičajenom prostoru) privatnom stanu s pogledom na glavni zagrebački trg – Trg bana Josipa Jelačića.

Reprizne izvedbe održat će se u četvrtak, 20. prosinca, u 17 i 18 sati, u stanu na adresi Gajeva 2. Ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mjesta, rezervacije su obvezne uz obaveznu prethodnu najavu na mail adresu advent.utroje@gmail.com.

Ključne riječi (tagovi): - - -