advent u puli 2022 :: arena pula

Advent u Puli 2022 – prekrasni ambijent i bogat zabavni program garancija su nezaboravnog provoda

Svjetlosna i vizualna čarolija, rockerski advent, gastro raj te rezidencija Djeda Božićnjaka samo su neke od nezaboravnih blagdanskih lokacija koje vam ove zime nudi Advent u Puli! A Pula, taj prekrasan grad kulture, festivala i glazbe, ne živi samo tijekom turističke sezone. Naime, on posjetitelje bogatom ponudom oduševljava i utopljava i u zimske dane, za vrijeme Adventa.


Sve do nedjelje, 8. siječnja 2023. godine, na čak 11 lokacija u Puli, u mnoštvu zabavnih, glazbenih i gastro programa, svatko ima priliku doživjeti čaroliju blagdana. Veselje na blagdanskim radionicama, vizualne čarolije i nastupi u ritmu probranih glazbenih imena te zamamne arome, mirisi i okusi na svakom su koraku čarobne Pule. I dodajmo, nju ove godine obasjava čak 170.000 lampica!

Tradicionalne gužve ispred pozornica s poznatim glazbenim imenima

Pula i za vrijeme Adventa pokazuje svoj rockerski karakter pa će tako na Portarati nastupiti velika imena domaće rock scene. Dolaze Pips, Chips & Videoclips, Let 3, Atomsko sklonište, Nipplepeople, Johnatan, Nola i Kuzma i Shaka Zulu! Nova godina ovdje “stiže” čak tri puta, odnosno na tri sjajne lokacije. U podne na Portarati odbrojavamo do 2023. zajedno s Miom Dimšić! A na tu istu lokaciju u večernjim satima grad će zagrijati ikona domaće glazbene scene – Nina Badrić. Istovremeno, šampanjac i dobre želje dijelit će se na predivnom Kaštelu uz Cubismo, Belfast Food i DJ-a Teddyja Leeja.

Na čak 18 blagdanskih kućica možete uživati u iznimnoj gastro ponudi dok istražujete više od 100 adventskih programa ili tražite zasluženi predah od plesa, pjesme ili izvođenja slaloma i pirueta na Klizventu. Dodajmo da se on nalazi ispred Gradske vijećnice, a ledena površina mu se prostire na čak 600 kvadratnih metara. Svakako zavirite i u novu, fantastičnu, bajkovitu i čarobnu Rezidenciju Djeda Mraza. Ona svakodnevno čeka mališane i od 10 do 12 teod 17 do 20 sati. A uz pomoć vrijednih vilenjaka, Park grada Graza pretvoren je u Svijet bajki. To je dom klaunova, teatara i cirkusanata koji na svakom koraku šire adventsko veselje, sreću, ljubav i dobre želje.

Advent u Puli Vas poziva na Kaštel u Zemlju svjetlećih čudesa te na nogometni korner

I ove godine možete unutar, ali i ispred Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, uživati u jedinstvenom vizualnom doživljaju – čarobnim svjetlima Visualia Festivala. Ne propustite ovaj jedinstven mapping na vanjskim zidinama koji jednostavno hipnotizira izuzetnim projekcijama radnim danom od 17 do 22 sata i atrija vikendom, koji se od petka, 23. prosinca, aktivira i na radne dane. Zemlja svjetlećih čudesa čeka da se u njoj izgubite u trenutku te u druženju s obitelji i prijateljima pronađete smisao blagdana.

Nezaobilazno Svjetsko prvenstvo u nogometu sastavni je dio adventskog programa. Pod okriljem impozantne pulske Arene, na parkiralištu Karolina organizirano je i grupno praćenje nogometa, za navijanje, kao u vrijeme gladijatora, glasno i strastveno!

Red ukusnih istarskih gastro specijaliteta, red kreativnih radionica i predstava, zatim red klizanja i uživanja na ranije spomenutim rock koncertima pa sve ispočetka. To je garancija nezaboravnog adventskog provoda u čarobnoj Puli! I ona Vas neće prestati oduševljavati sve do nedjelje, 8. siječnja 2023. godine. Čekamo vas! Više informacija o manifestaciji Advent u Puli doznajte na mrežnim stranicama na adresi adventupuli.hr. Također, sve aktualnosti doznajte putem službene Facebook stranice ove manifestacije.

Tagged