doringo - vrlika - 2020

Doringo nam je podario šarenilo kako boja tako i života na planeti Zemlji pjesmom “Vrlika”

Pjesma “Vrlika” je dobila svoj vizualni identitet nakon što je objavljena u prosincu 2018. kao jedan od najavnih singlova za njihov drugi dugosvirajući album “Gužva u Svemiru”.

Doringo nam je podario šarenilo kako boja tako i života na planeti Zemlji, utopljenih u svemirsku atmosferu nadrealnih pejzaža. Ovim video kolažom se briše fizička granica kojom smo reducirani na nešto uži pogled naše egzistencije u prostranstvu nepoznatog.

Doringo je najavio izradu još nekolicine spotova za već postojeće pjesme a na jesen se očekuje predprodukcija njihovog trećeg albuma radnog naziva Budem budem.

O bendu Doringo

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda Šta ima? koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda.

U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. godine. Prvi album Infography izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album Gužva u Svemiru izašao početkom 2020.

Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je zemljopisni rock iliti geographical rock što bi na kraju moglo završiti kao geo-rock. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin world music priljubljen uz doringovo djelovanje.

Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Mak Murtić (saksofon), Aldo Foško (bas klarinet), Lucija Stanojević (violina), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Diskografija:

  • Live at Medika (2010) EP
  • Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE
  • Infography (2017) ALBUM
  • Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE
  • Enofazni Števec (2018) SINGLE
  • Vrlika (2018) SINGLE
  • Rimska Salata (2019) SINGLE + SPOT
  • Kineska Močvara (2019) SINGLE + SPOT
  • Gužva u Svemiru (2020) ALBUM

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -