detour - nekad je bilo bolje I 69. zagrebački festival I 2022. I foto: matej grgić

69. Zagrebački festival je završio – pobjednici su Detour s pjesmom “Nekad je bilo bolje”

69. izdanje glazbene manifestacije Zagrebački festival je završilo, a pobjednici su grupa Detour! Njihova energična izvedba pjesme “Nekad je bilo bolje” autora Nenada Borgudana osvojila je najviše bodova stručnog festivalskog žirija. Žiri kojeg su činili Josipa Lisac, Jasenko Houra, Miro Buljan, Ivona Čulo i Tomislav Štengl svojim su ocjenama na drugo mjesto plasirali “Zagrli život” autora Maria Mihaljevića u izvedbi Luke Nižetića. Treće mjesto s istim brojem bodova dijele Zembo Latifa s pjesmom “Loše stvari” (Hrvoje Dominko, Domagoj Knezović, Ivan Bašić i Denis Mevlja) te Nelina izvedba pjesme “Sto godina” autora Matije Cveka i Nenada Ninčevića.


“Super večer! Osvojili smo čak dvije nagrade Zagrebačkog festivala. Bilo je divno! Ovo je naš drugi nastup na festivalu i nije nam bio cilj pobijediti, ali smo presretni zbog toga. Hvala svima, uživali smo!”, rekao je Nenad Borgudan, autor i frontman nagrađenog Detoura.

S izborom stručnog žirija slažu se i radijski urednici

Oni okupljeni u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika (HURIN) koji su se također odlučili za Nekad je bilo bolje kao najbolju pjesmu ovogodišnje manifestacije Zagrebački festival. Priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Festivala po službenim podacima HDS-ZAMP-a primio je Matija Cvek za svoj hit Ptice.

Nakon Alfija Kabilja, skladatelj i tekstopisac Ivica Krajač drugi je dobitnik priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu. Njemu u čast, publika koja je gledala 69. Zagrebački festival uživala je u posebnim izvedbama Krajačevih pobjedničkih pjesama sa Zagrebačkog festivala, Dok razmišljam o nama i Platno, boje, kist i twist.

Zagrebački festival se priprema sa svoje 70. izdanje!

“Jako sam zadovoljan ovogodišnjim festivalom. Puno se radilo na njemu i ekipa je bila odlična i doista pazilo se na svaki detalj. Pokazalo se da imamo odličnu domaću produkciju i sjajan presjek svega što se događa na sceni, a prepoznala je to i publika. Čestitam pobjednicima. Žiri i radijski urednici odabrali su isto i vjerujem da su svi zadovoljni tom odlukom. Već od ponedjeljka počinjemo raditi na pripremama za jubilarni 70. Zagrebački festival!”, rekao je Branimir Mihaljević, umjetnički direktor Zagrebačkog festivala.

Sjajan televizijski šou, zavidna scenografija te velik radijski uspjeh pjesama poslužili su kao uvertira za 2023. godinu, kada naš najstariji festival popularne glazbe slavi velikih 70 godina! Više o ovom najvećem glazbenom festivalu u Zagrebu na mrežnim stranicama na adresi zagrebacki-festival.hr.

Audio: Detour – Nekad Je Bilo Bolje

Tagged