antonio uremović i željka vojvoda - sveta nedelja 2019

6. ciklus koncerata Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji “Po svetonedeljskim crkvama i kapelicama”

U Oratoriju crkve Bl. Alojzija Stepinca (Bestovje – Novaki – Rakitje), u okviru 6. ciklusa koncerata Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji pod nazivom “Po svetonedeljskim crkvama i kapelicama” u nedjelju, 24. studenoga 2019. godine, nastupilo je dvoje odličnih umjetnika – Antonio Uremović na klarinetu i Željka Vojvoda na klaviru. Uvod u ugodnu koncertnu večer najavio je mladi Antonio Uremović Sutermeisterovim Cappricciom za klarinet solo u kojemu je na kvalitetan način ostvario osnovne značajke ovoga djela kao što su varirajući melodijski aspekti i kromatski obojene pasaže, pokazavši ponajprije sigurnost u pristupu materiji.

U drugoj točki, Koncertu za klarinet i orkestar br. 1 u f-molu C. M. Von Webera, neizostavno treba spomenuti odličan orkestar utjelovljen u pijanistici Željki Vojvodi, koja je manirom vrsnog komornog umjetnika pratila Uremovića u vrlo zahtjevnom, paradigmatskom komadu u klarinetističkom svijetu.

Ovdje bismo izdvojili odličan Rondo: Allegretto, u kojemu je ostvarena primjerena artikulacija i furiozna završnica.

U Poulencovoj Sonati ostvareni su najvažniji zahtjevi – homogenost i energični prolazi kroz široki slog, u čemu je Uremoviću od velike pomoći bila Željka Vojvoda, iako svirajući na neadekvatnom instrumentu.

Simpatičnim Giocosom Emila Cossetta završena je uspješna koncertna večer Antonia Uremovića i Željke Vojvode, koje je publika ispratila glasnim aplauzom i odobravanjem.

Ovaj je koncert Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji ostvario u suradnji sa župom Bl. Alojzija Stepinca, a uz podršku Grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -