floraart 2021 / bundek zagreb / prodaja cvijeća

55. Floraart – dodijeljene nagrade izlagačima na zagrebačkom sajmu cvijeća

Floraart, zagrebački sajam cvijeća koji se održava u parku Bundek otvoren je još samo dva dana! Podsjetit ćemo posjetitelje da se na vanjskom dijelu jezera Bundek predstavljaju biljni izlagači s bogatom lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama. Također, tu su i prikazi idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera možete kupiti kaktuse, trajnice i cvijeće po pristupačnim cijenama. Idealno za cvjetni makeover stana ili terase! Ove godine žiri u sastavu Robert Duić, Vesna Židovec i Mihael Kušen nije imao nimalo lak zadatak – izabrati najbolje izlagače biljnog materijala.

“Iako je ove godine bilo nešto manje biljnih proizvođača, kreativnosti nije manjkal. Tako da definitivno nije bilo lako izabrati najbolje. Čestitamo svima od srca i nadamo se da ćemo ih sve vidjeti i iduće godine na 56. Floraartu“, rekla je Vesna Čuljat, članica Izvršnog odbora Floraarta, ali i voditeljica komisije za natjecanje.

Floraart 2021 je prvu nagradu za proizvodnju dendrološkog materijala dodijelio Rasadniu ukrasnog bilja Đuro Jovanovac

Najbolji u proizvodnji zeljastih cvjetnih vrsta i kaktusa su Kaktusi Bešlić i Zrinjevac. Za kreativnost prikaza proizvodnog programa također je nagradu dobila Podružnica Zrinjevac Zagrebačkog Holdinga. Prvu nagradu u kategoriji Cvjetne i prostorne instalacije dijele Hrvatska udruga profesionalnih cvjećara aranžera i Sekcija cvjećara Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Posebnu nagradu za poticanje proizvodne raznolikosti osvojio je OPG Šulog, dok je nagradu za promociju ukrasne hortikulture dobila Agronomska škola Zagreb. Nagradu za poruku instalacije Iris MBM vrtni centar. Udruga ljubitelja božura nagrađena je za promociju ljepote cvijeta, a Carpe diem – Udruga 3/5/8 Cvjećarnica Floristic Artistic za prikazani asortiman. Nagradu za tehnološku inovaciju dobila je tvrtka Drezga, nagradu za detalj vrtne opreme Iris MBM vrtni centar. Nagradu za sinergiju likovne i vrtne umjetnosti dobila je zagrebačka Akademija likovnih umjetnosti. Više o sajmu cvijeća Floraart doznajte na mrežnim stranicama na adresi floraart.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -