ivana vrdoljak vanna - top.hr music awards - 2022.

3. TopHR Music Awards – muški izvođač godine je Matija Cvek, a ženski Albina!

U zagrebačkom klubu Mint club & more održana je treća dodjela nagrada TopHR Music Awards! Nju organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na njoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj 2021. godini. Nagrade su se dodijelile u jedanaest kategorija prema podacima dobivenim prema radijskom emitiranju pjesama u emisiji HR Top 40. Podaci uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.


U kategoriji pjesma godine slavio je Gibonni s pjesmom Kiša (Z’naab). Muški izvođač godine je Matija Cvek, dok je ženski izvođač, ali i ujedno nove lice godine, Albina! Grupa godine je Silente, najprodavaniji domaći album Haustor istoimenog benda, dok je najprodavaniji novi domaći album Inamorana Tončija Huljića & Madre Badessa. Streaming singl godine je Refužo grupe Dalmatino, streaming izvođač godine je Petar Grašo. U kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio Senjutsu hard rock legendi Iron Maiden, dok je inozemni izvođač godine Dua Lipa.

TopHR Music Awards je najviše priznanje dodijelio Vanni!

Dobitnica najvećeg diskografskog priznanja Multiplatinum Award Hrvatske diskografske udruge za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i trideset godina diskografskih dostignuća je dobila Vanna. Dodajmo, ona nije skrivala ponos i zadovoljstvo priznanjem. Treću dodjelu nagrada Top.HR Music Awards vodila je autorica projekta Ana Radišić. A dodjela je bila u znaku žena koje su obilježile hrvatsku diskografiju, Tako je cijelu proteklu godinu Hrvatska diskografska udruga posvetila je upravo damama koje su kroz protekle godine i desetljeća dale svoj doprinos glazbi kroz stihove, glas, interpretacije ili rad udruge.

Tim povodom, osim dobitnika nagrade, na pozornici su svoje najveće hitove izvele i brojne zvijezde. Tako su nastupili Tereza Kesovija, Meritas, Vanna, Alka Vuica, Emilija Kokić i Mia Dimšić. Uz to, hitovi Vjekoslave Huljić izvedeni su u instrumentalnoj verziji. U večeri koja slavi glazbu i najuspješnija imena glazbene industrije, publika i umjetnici su se kroz najveće hitove Parnog valjka prisjetili neponovljivog Akija Rahimovskog koji nas je nedavno zauvijek napustio.

Top.HR Music Awards glazbena je nagrada koja je kroz tri godine postala eminentno glazbeno priznanje na domaćoj sceni. Dodjmo da najatraktivnije nastupe izvođača s treće dodjele gledatelji RTL-a mogu pogledati u subotu, 12. ožujka 2022. godine na kanalu RTL 2 u emisiji Top.HR. Više informacije doznajte na Instagram stranici ove emisije.

Tagged