27. večernjakova ruža - hrvatsko narodno kazalište zagreb - 2021.

27. Večernjakova ruža – Mojmira Pastorčić proglašena TV osobom godine

Na glamuroznoj ceremoniji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, najzaslužnijim pojedincima i ostvarenjima domaće javne scene dodijeljena je Večernjakova ruža. Jedna je od posljedica pandemije koronavirusa je ta da je broj uzvanika u HNK-u bio ograničen sukladno aktualnim mjerama stožera.

No, ni to nije spriječilo organizatore da zaslužnima na jedinstven način dodijele Večernjakove ruže. I ove godine gledatelji su imali priliku pratiti događaj u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji te osjetiti dašak glamura 27. izdanja najstarije i najvažnije medijske nagrade u Hrvatskoj. Podsjetimo, prva Večernjakova ruža dodijeljena je 1994. godine, a nagrada se dodijeljuje u 7 kategorija.


Bez obzira na pandemiju, dobre energije i zabave nije nedostajalo. Ali ni napete utrke u svih sedam kategorija u kojima su nominiranima dodijeljene nagrade. Podsjetimo, kategorije su Večernjakova ruža za TV osobu godine, za radijsku osobu godine, za glumačko ostvarenje godine, za glazbenika godine, za TV emisiju godine, za radijsku emisiju godine i za novo lice godine.

Radijskom emisijom godine proglašena je emisija Andromeda s drugog programa Hrvatskog radija, dok je Ružu za radijsku osobu godine osvojila Ivana Radaljac Krušlin s Radija Sljeme. Nagrada za novo lice godine pripala je Maji Ćustić i Edinu Mehmedoviću iz RTL-ove emisije Život na vagi. U kategoriji glumačkog ostvarenja godine slavio je Goran Navojec, dok je glazbenikom godine proglašen Massimo. Dnevnik Nove TV osvojio je Ružu u kategoriji TV emisija godine, dok je Mojmira Pastorčić proglašena TV osobom godine.

Svečanost dodjele vodili su Doris Pinčić i Duško Ćurlić, a nastupile su neke od naših najvećih glazbenih zvijezda poput Massima, Vanne, Saše Antića i Albine. Dodajmo da su nastupili i talentirani mladi glazbenici iz popularne HRT-ove emisije A strana, koji su svojim performansima savršeno upotpunili najelegantniju večer godine. Više o Večernjakovoj ruži doznajte na Wikipediji.

Video: 27. Večernjakova ruža – dodijeljene su nagrade najboljima u 2020. godini

Tagged