15. INmusic festival Zagreb 2020

15. INmusic festival – najveći open air festival u Hrvatskoj – dobra zabava je zajamčena!

Iako je do održavanja 15. INmusica, najvećeg open air festivala u Hrvatskoj, preostalo još nekoliko mjeseci, popis lipanjskih nastupa svjetski poznatih izvođača sve je dulji i odlična je pozivnica.

Ovogodišnji, 15. INmusic festival, koji će se održati od 22. do 24. lipnja 2020. godine, okupit će mnoge zvijezde svjetske glazbene scene. Festival suvremenih glazbenih izričaja, na koji svake godine dolazi velik broj mladih iz Hrvatske, ali i inozemstva, i ove se godine održava u poznatom ambijentu zagrebačkog parka Jarun, gdje će biti smješten i kamp.

Donosimo imena do sada poznatih headlinera

Potvrđen je nastup američkog rock sastava The Killers. U petnaest godina djelovanja izdali su pet multiplatinastih studijskih albuma, imaju desetke globalnih hitova, a njihovi su nastupi redovito rasprodani. Tako je već rasprodana i turneja u Velikoj Britaniji i Irskoj u 2020. godini kojom najavljuju i šesti album. Stoga će nastup na INmusic festivalu za sve ljubitelje njihove glazbe biti pravi doživljaj.

Na Jarunu će u sklopu europske turneje također nastupati i Beck, sedmerostruki dobitnik Grammyja koji je do sada izdao četrnaest studijskih albuma te je, kao beskompromisni istraživač glazbenih žanrova i novih zvukova, stekao status vjerojatno najoriginalnijeg i najkreativnijeg glazbenika alternativnog rocka proteklih desetljeća. Obzirom na njegove uvijek rasprodane koncerte, INmusic je odlična prilika da poslušate tog jedinstvenog, svjetski poznatog glazbenika.

Treći već potvrđeni headliner su multiplatinasti i Grammyjem nagrađeni kalifornijski alternativni rockeri Deftones, koji u svojem originalnom glazbenom stilu balansiraju istražujući krajnosti agresivnog metal zvuka i elemenata psihodelije i shoegazea.

Također je već potvrđen nastup folk rock sastava The Lumineers koji su svjetsku glazbenu scenu osvojili hitom Ho Hey. Oni se svrstavaju u novu generaciju glazbenih autora koji opus grade na jednostavnom i iskrenom glazbenom izričaju te su zahvaljujući tome u SAD-u u najužem krugu najuspješnijih live bendova i rado su viđeni na glazbenim festivalima u svijetu.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “15. INmusic festival – najveći open air festival u Hrvatskoj – dobra zabava je zajamčena!

Comments are closed.