kristina ivanuš - autonomna ženska kuća zagreb - humanitarna akcija #želimsvemogusve - 2020

ŽelimSveMoguSve – budite dio akcije obnove Savjetovališta za žene

Autonomna ženska kuća Zagreb (AŽKZ) i City Center one pokreću humanitarnu akciju “ŽelimSveMoguSve” u sklopu koje će se prikupljati novac za obnovu u potresu stradalog Savjetovališta za žene žrtve obiteljskog nasilja.

Da se uz malo dobre volje i solidarnosti može napraviti mnogo, imate priliku pokazati od 13. do 15. studenog 2020. godine sudjelovanjem u humanitarnoj akciji “ŽelimSveMoguSve” u City Centeru one East i West.

Naime, kupnjom hoodica i majica sa snažnim porukama koje slave žene pomoći ćete prikupljanju sredstava za obnovu Savjetovališta AŽKZ koje je iznimno stradalo u razornom zagrebačkom potresu. A City Center one donirat će na ukupno prikupljen iznos 40.000 kuna.

Ambasadorica je humanitarne akcije ŽelimSveMoguSve je Kristina Ivanuš, mlada i sposobna djevojka iz SOS dječjeg sela, ujedno i dobitnica nagrade Hermann Gmeiner koja je svojom životnom pričom pokazala što su hrabrost, ustrajnost i borbenost te je postala nadahnuće mnogima.

Kristina je za potrebe ove akcije snimila kampanju

Kristina Ivanuš u sklopu kampanje nosi hoodice i majice koje će se moći kupiti u City Center one trgovačkim centrima, a ukupan prihod od njihove prodaje uplaćuje se AŽKZ-u za obnovu Savjetovališta.

“Sretna sam što sudjelujem u kampanji #ŽelimSveMoguSve, zato što sam i sama dijete iz zlostavljane obitelji, a i moja je majka nedavno bila štićenica sigurne kuće. Svjesna sam što je obiteljsko nasilje i iznimno sam sretna što mogu osobno pomoći u podizanju svijesti o ovoj važnoj tematici. Moja je životna poruka svim mladim djevojkama da nikada ne odustaju od svojih snova ma koliko god teško bilo jer će uvijek doći bolje sutra, samo u to treba vjerovati”, rekla je Kristina Ivanuš.

Nasilje nad ženama sve je prisutnije u vrijeme pandemije koronavirus

Prema podacima Skloništa za žene, nasilje je još izraženije u vrijeme blagdana kada su svi članovi obitelji više kod kuće. Sve veći broj žena traži pomoć savjetovališta zbog izloženosti nasilju. Istovremeno je najstarijih Savjetovališta za žene i njihovu djecu stradalo u zagrebačkom potresu te treba hitnu sanaciju.

“Ponosne smo što ove godine Autonomna ženska kuća Zagreb obilježava punih 30 godina predanog rada u borbi protiv nasilja nad ženama i njihovom djecom. Do danas smo pružile pomoć 45.000 žena i njihove djece, podržavajući ih u njihovim nastojanjima da započnu nov život bez nasilja. U prosincu 1990. godine otvorile smo prvo Sklonište za žene i njihovu djecu koje su preživjele partnersko nasilje. Nažalost, upravo u godini u kojoj slavimo naš trideseti rođendan potres je pogodio Zagreb. U teškim vremenima, kada se borimo s posljedicama potresa, ali i pandemijom koronavirusa, solidarnost prema najranjivijima među nama pokazuje kako imamo veliko srce. Baš zato velika hvala City Centeru one na donaciji i pokretanju humanitarne akcije #ŽelimSveMoguSve putem koje će se sakupljati novac za sanaciju našeg savjetovališta. Posebna hvala svim ženama i muškarcima koji će kupnjom majica pomoći u borbi protiv nasilja, a istovremeno sebe ili dragu osobu razveseliti lijepim poklonom”, rekla je Neva Tolle u ime AŽKZ-a.

Više informacija o Autonomnoj ženskoj kući Zagreb doznajte na mrežnoj stranici na adresi azkz.net.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -