volonterska akcija - čučerje zagreb - listopad 2020.

Volonterski centar Zagreb organizirao podjelu drva za ogrjev u Čučerju

Volonterski centar Zagreb organizirao je u srijedu, 28. listopada 2020. godine volontersku akciju za pomoć starijim i nemoćnim građanima Čučerja čiji su domovi stradali u potresu, kako bi im se olakšali nadolazeći hladni dani.

Aktivnosti su uključivale pripremu drva za ogrjev, pomoć kod utovara i istovara te isporuku drva na kućne adrese obiteljima kojima je to najpotrebnije. Dodajmo da je u akciji sudjelovalo gotovo 30 volontera.


Volonterski centar Zagreb već se ranije odazvao na potrebe zagrebačkog Čučerja. Tako je krajem rujna 2020. godine održana je akcija uređivanja vanjskog prostora Osnovne škole Čučerje u kojoj je sudjelovalo više od 30 volontera. Volonteri su tada uređivali školski vrt i voćnjak, bojali ogradu koja vodi prema vrtu te ukrasili školski zid muralom.

U planu je nastavak akcija na području Čučerja, ovisno o potrebama građana. Osim pomoći građanima, cilj ovih aktivnosti je dodatno senzibilizirati javnost o životnim uvjetima stanovnika tog područja grada Zagreba koji su znatno otežani nakon potresa u ožujku. Pozivamo sve građane da se uključe volontirajući, a informacije o budućim akcijama možete pratiti na službenoj mrežnoj stranici Volonterskog centra Zagreb na adresi vcz.hr.

Tagged