volonterska akcija | čučerje zagreb | listopad 2020.

Volonterski centar Zagreb organizirao podjelu drva za ogrjev u Čučerju | Drva su dobili domovi koji su nastradali u potresu

Volonterski centar Zagreb organizirao je u srijedu, 28. listopada 2020. godine, volontersku akciju za pomoć starijim i nemoćnim građanima Čučerja čiji su domovi stradali u potresu. A cilj i svrha ove humanitarne akcije je olakšati potrebitima ove nadolazeće hladne dane. Aktivnosti su uključivale pripremu drva za ogrjev, pomoć kod utovara i istovara te isporuku drva na kućne adrese obiteljima kojima je to najpotrebnije. I dodajmo, u ovoj akciji je sudjelovalo gotovo 30 volontera.

Volonterski centar Zagreb već se ranije odazvao na potrebe zagrebačkog Čučerja. Tako je krajem rujna 2020. godine održana je akcija uređivanja vanjskog prostora Osnovne škole Čučerje u kojoj je sudjelovalo više od 30 volontera. Volonteri su tada uređivali školski vrt i voćnjak te bojali ogradu koja vodi prema vrtu. Također, tom prilikom je i školski zid ukrašen muralom.

U planu je nastavak akcija na području Čučerja, ovisno o potrebama građana. A osim pomoći građanima, cilj ovih aktivnosti je dodatno senzibilizirati javnost o životnim uvjetima stanovnika tog područja grada Zagreba. Naime, njima su oni znatno otežani nakon potresa u ožujku 2020. godine. Također, pozivamo sve građane da se uključe volontirajući. A informacije o budućim akcijama možete pratiti na službenoj mrežnoj stranici Volonterskog centra Zagreb na adresi vcz.hr.

Tagged