Johana Martinez 2019.

Više od 45 tenisača iz 20 zemalja sudjelovalo na desetom ITF Sirius Openu

Finale desetog izdanja međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open powered by Pharmakon održano je 23. lipnja 2019. godine na terenima Tenis centra Maksimir. U borbi za titulu najboljeg sudjelovao je rekordan broj prijavljenih iz cijelog svijeta, a ovogodišnji je turnir izazvao najveći interes do sad. Sudionici su se natjecali u šest kategorija, dok je Hrvatsku predstavljalo ukupno pet natjecatelja. Za prvo mjesto u muškoj kategoriji borili su se favoriti turnira. Nakon dugog meča, pobjedu je odnio Amerikanac Casey Ratzlaff, a borbu za zlato mu je otežao čileanac Alexander Cataldo.

U kategoriji muških parova tron su zauzeli Talijani Silviu Culea i Ivan Tratter. Johana Martinez iz Kolumbije odnijela je zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji, a zajedno s Polinom Shakirovom iz Rusije, zauzela je prvo mjesto u ženskim parovima. U kategoriji kvadriplegičara najbolji je bio Alexandru Flavian Craciun iz Rumunjske, dok je s Becky Coleman, u parovima osvojio i drugo zlato desetog Sirius Opena.

“Finale je bilo jako teško, nije lako pobijediti ovako dobrog tenisača. Ova nagrada mi puno znači, pogotovo kada ju teško osvojim. Veselim se idućoj godini i pozivam sve da se prijave, bitna je samo dobra volja. Hvala još jednom svim organizatorima na ovom predivnom turniru”, rekao je ovogodišnji pobjednik Casey Ratzlaff.

Vrhunska organizacija, sve veći broj sudionika, prijateljski duh koji vlada na turniru te brojni posjetitelji koji bodre svoje favorite i podržavaju turnir pridonjeli su tome da se Sirius Open zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom.

“Iznimno mi je drago što je ove godine broj sudionika najveći do sada, te nam je to dodatna potvrda kako je Sirius Open zasluženo među najboljim turnirma u svijetu kada je u pitanju tenis za osobe s invaliditetom. Zaista smo se svi sjajno zabavili i uživali u odličnoj igri. Posebno bih se zahvalio cijelom timu i svim volonterima bez kojih organizacija turnira ne bi bila moguća. Vjerujem da će broj natjecatelja i posjetitelja dogodine biti još i veći, te se svi radujemo novom izdanju turnira”, rekao je direktor turnira Bojan Kovač.

Važnost turnira su tijekom godina prepoznali i brojni hrvatski tenisači te su tako i ove godine turnir podržali Borna Ćorić i Donna Vekić.

Sirius Open

Sirius Open je dio UNIQLO Wheechair Tenis Toura te predstavlja Hrvatsku kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. U kalendaru ITF-a Sirius Open nalazi se u kategoriji ITF Future series te se uvijek isticao kao mjesto ne samo vrhunskog tenisa u kolicima, nego i bogatog popratnog programa te sjajne atmosfere.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged