unicef - socijalna pomoć - travanj 2020.

UNILEVER i UNICEF donirali 5500 higijenskih proizvoda za sve koji su u potresu ostali bez doma

Više od 500 Zagrepčana našlo je privremeni smještaj u Studentskom domu Cvjetno naselje jer nisu mogli ostati u svojim stanovima i kućama koje su pretrpjele ozbiljna oštećenja u snažnom potresu koji je pogodio Zagreb u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine. Za njih je UNICEF pripremio 5500 higijenskih potrepština koje će im distribuirati u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb.


Osim osobama smještenim u Studentskom domu UNICEF će donacije dodijeliti i socijalno ugroženim obiteljima s područja Markuševca i Čučerja čiji su domovi značajno oštećeni u potresu.

Riječ je o donaciji proizvoda tvrtke Unilever, u vrijednosti 90.000 kuna. Donacijski paket za svaku obitelj uključuje proizvode za osobnu higijenu (ručnike, šampone, tekuće sapune, gelove za tuširanje, paste za zube, četkice za zube i kreme za tijelo) te sredstva za čišćenje.

“Obitelji i djeca koji su preko noći ostali bez doma sada su u posebno teškoj situaciji. Pored ogromnih problema s kojima smo trenutno svi suočeni uslijed pandemije koronavirusa, ovi se građani moraju nositi i s dodatnom emocionalnom i financijskom traumom. Njima je svaka pomoć u ovom trenutku dobrodošla. Neposredno nakon potresa UNICEF je objavljivao pravovremene i točne upute nadležnih službi kako bi spriječio širenje dezinformacija. Zahvaljujući Unileveru, ovom donacijom nastojimo posebno ugroženim i ranjivim obiteljima olakšati tešku svakodnevicu i pozivamo i druge tvrtke da se uključe kako bi zajedno mogli učiniti i više”, rekla je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Na nacionalnoj razini UNICEF je pokrenuo kampanju “Zajedno protiv korona virusa” kojom, uz podršku donatora i tvrtki, nastavlja nabavljati prioritetnu zaštitnu i medicinsku opremu (odijela, maske, rukavice i respiratore) koja je nužna za spašavanje ljudskih života u borbi protiv pandemije.

Donacijama će se nabavljati:

  • respiratori i medicinska oprema za najugroženije pacijente
  • nabavljati zaštitna oprema (zaštitna odijela, FFP2 i FFP3 maske, rukavice i drugo) za zdravstvene radnike i djelatnike u sustavu socijalne skrbi
  • nabavljati sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine
  • podržati školovanje na daljinu
  • pružiti psihosocijalna pomoć za najranjiviju djecu i njihove obitelji
  • doprinijeti sprječavanju negativnih utjecaja dezinformacija i lažnih vijesti te prevenciji online nasilja

Donirati se može na sljedeće načine:

  • na web stranici unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/
  • uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524 (poziv na broj 2063-989)

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged