udruga nismo same

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka održava okrugli stol o projektu “Nisi sama – ideš s nama”

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same uključila se u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koju uz potporu Europske komisije od 16. do 22 rujna tradicionalno organizira i Grad Zagreb. Tom prilikom organizira se okrugli stol o projektu Nisi sama – ideš s nama, kojem je cilj podizanje svijesti i uvođenje socijalne usluge taksi prijevoza oboljelih na kemoterapiju u sustav.


Okrugli stol će se održati u utorak, 17. rujna 2019. godine u ZG Forumu (Gajeva 27) od 10.30 do 12 sati uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

O Okruglom stolu Nisi sama – ideš s nama

Na okruglom stolu će predstavnica nizozemskog veleposlanstva ispričati kako je ta usluga organizirana u njihovoj zemlji, a čijim smo se primjerom vodili i mi u Udruzi, pri pokretanju ovog projekta.

Potom će o mogućnostima raspravljati predstavnici institucija koji donose odluke, a moći ćete, ako želite, dobiti i izjave žena koje prevozimo na kemoterapiju i svjedočanstva o utjecaju takve usluge na njihovo liječenje.

Uslugu prijevoza na liječenje dosad je koristilo 180 žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, za koje su donacijama osigurali više od 5000 vožnji.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged