udruga roda / test autosjedalica

Udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica

Udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica u nedjelju, 8. rujna 2019. godine od 10 do 12 sati, na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (zgrada Prometne policije na križanju Slavonske avenije i Heinzelove ulice).

Roditelje koji žele obaviti pregled molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 091 2436 188 i rezerviraju termin, kako bi se izbjegla duža čekanja.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Popis policijskih postaja u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete. Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja.

Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

O Udruzi RODA

Besplatni pregledi autosjedalica projekt su udruge Roda i njenih volontera i volonterki u okviru Rodina programa Sigurno u autosjedalici. Ovaj program pokrenut je 2004. godine, a ima za cilj smanjiti ozljede i smrtno stradavanje djece u prometu.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Mona Lisa – novi singl hvaljenog zagrebačkog rock benda The Miceks

U okviru svojih aktivnosti djeluje na lokalnom i nacionalnom nivou, surađujući s prometnom policijom, zdravstvenim djelatnicima te drugim društvenim organizacijama s kojima dijeli zajednički cilj. U petnaest godina djelovanja, udruga je organizirala više od 260 besplatnih pregleda, na kojima su Rodini educirani volonteri i volonterke pregledali i osigurali sigurniju vožnju djeci u više od 4.000 autosjedalica.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -