krafne / pokladnice - slastičarnica "jagode i čokolada", dugo selo, 2020

Slastičar Dominik Vršić podijelio 500 krafni i uveselio dugoselske umirovljenike

Vlasnik dugoselske slastičarnice “Jagode i čokolada” Dominik Vršić održao je 15. veljače 2020. godine akciju darivanja krafni osobama u domovima za starije i nemoćne osobe na području Dugog Sela. Akcija pod sloganom Krafne slatke za djede i bake započela je u Domu za starije osobe Davor gdje u podijeljene prve tradicionalne slatke pokladice, uz podršku gradonačelnika Dugog Sela Nenada Paniana i djece Osnovne škole Ivan Benković.

“Inspiracija za ovu akciju mi se rodila iz moje životne situacije gdje sam odrastao uz baku i djeda koji su me podigli do moje četvrte godine. Baka je uvijek radila savršene krafne koje je pekla na svinjskoj masti i posipala ih kristal šećerom. To mi je ostalo živo u sjećanju. Uvijek kad radim svoju krafnu, koju volim, uvijek se sjetim bakine i to mi daje pozitivnu energiju”, ističe Dominik Vršić te naglašava kako u ovo doba brzog života i negativnih vijesti “treba udariti kontru, okrenuti sve na pozitivne misli i raditi dobre stvari pa će i društvu biti bolje, ljepše te ćemo svi skupa kvalitetnije živjeti”.

Tijekom dana Dominik Vršić podijelio je 500 krafni umirovljenicima – starijim i nemoćnim osobama te zaposlenicima u sveukupno 16 domova. U darivanju su uz djelatnike slastičarnice sudjelovali ženski vokalni sastav Koledarice, Osnovna škola Josip Zorić i Osnovna škola Ivan Benković kojima se Vršić zahvaljuje na suradnji te se nada da će se ovo pretvoriti u tradiciju darivanja starijih sugrađana.

“Planiram ovakvu akciju provoditi svake godine u vrijeme fašnika te uz krafne spojiti mlade i starije, pjesmu i radost i širiti dobrotu”, dodao je Dominik.

U duhu početka karnevalskog razdoblja potporu mu daje grad Dugo Selo i Turistička zajednica pa mu se u posjetu domu pridružio i gradonačelnik Nenad Paninan te tom prigodom izjavio: “Dominik Vršić ima punu potporu Grada u akcijama koje organizira. Nakon sladoleda za naše najmlađe, želi nagraditi one koji su prošli mnogo toga u životu. Ovim malim znakom pažnje iskazujemo potrebu za brigom za starije osobe te im želimo pružiti ljubav i poštovanje.”

Dominiku Vršiću ovo nije prva akcija darivanja – na kraju školskih godina 2018. i 2019. organizirao je Sladoledni dan kada je darivao školarce sladoledom u svojoj slastičarnici, a akciju nastavlja i u budućnosti. Nada se da će ovaj mali znak pažnje usrećiti osobe u domovima Dugog Sela te da će potaknuti puno sretnih reakcija i osmjeha, kao što ih je bilo i kod djece.

Slastičarnicu Jagode i čokolada u Dugom Selu je otvorio u kolovozu 2016. godine nakon dugogodišnjeg rada u istoj branši i iz želje za stvaranjem vlastitog posla. Stvorio je vlastite nove recepte te nudi posebne vrste kolača koje predstavljaju Dugo Selo – dugoselsku tortu, dugoselsku šampitu i keks dugoselski templar. Njihove posebnosti, okuse i posebnu vezu s ovim krajem rado će vam opisati ljubazno osoblje slastičarnice.

Jednaku pažnju posvećuje starinskim kolačima po izvornim receptima kao i novim trendovima u suvremenom slastičarstvu. Sve slastice i sladoledi napravljeni su od najkvalitetnijih sastojaka bez umjetnih dodataka i aditiva.

Uređenjem svojeg prostora, u Dugo Selo su donijeli “dašak francuskog šarma i dozu zlatnog doba Hollywooda”.

dominik vršić - slastičarnica "jagode i čokolada", dugo selo, 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -