spomen dom blaženog alojzija stepinca krašić 2020

Pozivom na broj 060 9006 sudjelujte u obnovi spomen doma blaženoga Alojzija Stepinca u Krašiću

Nakon što su tragovi vremena postali sve očitiji na jednom od simbola ustrajanja u vjeri i ljubavi prema domovini i ljudima – spomen domu blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću, u kojem je proveo posljednje godine svoga života, započeo je projekt njegove obnove.

Udruga Lučonoše iz Kaštel Lukšića i njezin predsjednik Ante Duvnjak u suradnji sa Župom Presvetoga Trojstva u Krašiću, pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za obnovu “Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću”.

Svoj doprinos skorijem uređenju Spomen doma moguće je dati pozivom na broj 060 9006 čime donirate pet kuna, a broj će biti otvoren od ponoći, 15. listopada pa sve do 13. studenoga 2020. godine.

Radovi na Spomen domu blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću koji se nalazi u sklopu župne kuće u Krašiću, gdje je blaženik u kućnom pritvoru proveo posljednjih devet godina života, su u tijeku. Obuhvaćaju uređenje prvog kata župne kuće, ukupno četiri sobe, u kojima će se izmijeniti unutarnja žbuka i podovi uz dodatnu učvršćenje kuće. Nakon radova sve će biti vraćeno u prvobitno stanje, baš kao u dan preranog odlaska blaženika.
Krašić je desetljećima mjesto hodočašća iz svih dijelova Hrvatske, ali i sve veća turistička atrakcija, budući da život, djelo i mučeništvo kardinala Stepinca, još od njegova zatočeništva i smrti, a posebice nakon proglašenja blaženim 1998., fasciniraju kršćane diljem svijeta.

Ključne riječi (tagovi): - - - -