vukovarski vodotoranj

Podrške Hrvatske mreže socijalnih samoposluga Socijalnoj samoposluzi Vukovar

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga koja je prije tri godine osnovana u Zagrebu je nacionalna, nevladina organizacija udruženih pravnih osoba koje skrbe o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva pružanjem materijalne pomoći kroz socijalne samoposluge. Mreža danas ima 18 članica širom Hrvatske.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga, kao jedan od glavnih ciljeva Mreže, ima za cilj povezivanje i suradnju članica na unapređenju pružanja materijalne pomoći siromašnim osobama.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, na sastanku članica Mreže održanom u Sisku 17. listopada 2019. godine, dogovoreno je da članice Mreže posjete Socijalnu samoposlugu u Vukovaru u kojoj trenutno nedostaju namirnice i higijenske potrepštine.

Izvršni odbor Mreže predložio je svim članicama Mreže, kao i drugim socijalnim samoposlugama u Hrvatskoj, da svojim donacijama u namirnicama i higijenskim potrepštinama, pomognu korisnicima socijalne samoposluge u našem Gradu heroju te da se na taj način obilježi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga

Većina socijalnih samoposluga jedva opstaje i bore se sa prikupljanjem namirnica za svoje korisnike, no oni koji su u mogućnosti, od prikupljenih donacija izdvojit će dio prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge u Vukovaru.

Članice Mreže i druge socijalne samoposluge iz Hrvatske, predat će namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru, u srijedu, 20. studenoga 2019. godine u 12 sati na adresi Socijalne samoposluge: Sajmište 26, Vukovar, a našim kolegama na taj način ćemo prenijeti poruke ohrabrenja, zajedništva i sitnih, ali brojnih zrna solidarnosti.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -