činim dobro svaki dan - pbz grupa - logo 2020

PBZ grupa donira 3,5 milijuna kuna zagrebačkim bolnicama i sanaciju posljedica potresa

Nakon donacije od milijun kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, PBZ grupa donira bolnicama dodatna 3,5 milijuna kuna. Ova donacija dio je nastojanja PBZ grupe da u ovim izvanrednim okolnostima pomogne zdravstvenim ustanovama u suzbijanju pandemije korona virusa i liječenju oboljelih sugrađana, kao i sanaciji posljedica potresa koji je pogodio grad Zagreb i okolicu.


Donacijom ukupnog iznosa od 3,5 milijuna kuna obuhvaćeno je sedam bolnica kojima će biti donirano svakoj po 500.000 kuna, a to su Klinička bolnica Sveti Duh, Dječja bolnica Srebrnjak, Klinička bolnica Dubrava, Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice (Vinogradska bolnica), Klinička bolnica Merkur i Klinički bolnički centar Zagreb – Klinika za ženske bolesti i porode.

“Jedna je Hrvatska, to svi uvijek trebamo imati na umu i pomoći našoj zemlji kad god to možemo a osobito sada u ovim izvanrednim okolnostima. Kao odgovor na potrebe naše zajednice još početkom veljače donirali smo milijun kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević za nabavu medicinske opreme. Danas, dva mjeseca kasnije, suočeni s COVID-19 pandemijom i snažnim potresom, odlučili smo donirati dodatna 3,5 milijuna kuna bolnicama za potrebnu medicinsku opremu. Ova donacija dio je našeg projekta društveno odgovornog poslovanja “Činim dobro svaki dan”, putem kojeg kontinuirano pomažemo nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih ali isto tako odgovaramo i na aktualne potrebe našeg društva”, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

“Ovim putem još jedanput zahvaljujem PBZ grupi na prepoznatoj potrebi i inicijativi kojom će se osigurati kvalitetniji rad u zdravstvenim ustanovama koje su oštećene potresom i time olakšati svakodnevna skrb za pacijente tijekom epidemije koronavirusom”, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Humanitarni projekt “Činim dobro svaki dan

Donaciju od 3,5 milijuna kuna PBZ grupa je realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta Činim dobro svaki dan, kojim već više od deset godina pomaže zajednici. Projekt je Grupa pokrenula još 2008. godine kako bi kontinuirano i dugoročno pomagala zajednici u kojoj posluje, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu bez dodatnog troška za korisnike kartice.

Za projekt Činim dobro svaki dan PBZ grupa je do sada prikupila više od 19 milijuna kuna te, uključujući i ove najnovije, ukupno realizirala 48 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged