116 006 - nacionalni pozivni centar - 2020

Niste sami! Ida Prester i Tomislav Jelinčić pozivaju žrtve kaznenih djela i prekršaja da nazovu 116 006!

Shvaćajući kako neke uloge biramo sami, Ida Prester i Tomislav Jelinčić poslali su poruku onima koji svoje uloge nisu birali – žrtvama kaznenih djela i prekršaja. Zajedno su im poručili: “Niste sami! Budi najhrabrija / najhrabriji i nazovi 116 006!” 116 006 je broj Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Uz relevantne pravne informacije i podršku Nacionalnog pozivnog centra žrtve imaju priliku donijeti samostalne i informirane odluke nužne za proces oporavka i vraćanja osobne autonomije nakon pretrpljenog kaznenog djela ili prekršaja.

Pozivom na broj 116 006 možete zatražiti emocionalnu podršku, informacije o svojim pravima, tijeku kaznenog ili prekršajnog postupka i o novčanoj naknadi. Prema prepoznatoj potrebi, na liniji možete dobiti i informacije o relevantnim udrugama ili institucijama.

Žrtve kaznenih djela i prekršaja, osim doživljene nepravde, često trpe i niz fizičkih, psihičkih, socijalnih i ekonomskih posljedica i imaju pravo na pomoć i podršku u suočavanju s izazovima situacije koju nisu birali.

Pružanje podrške svakim radnim danom uvelike je olakšano aktivnim i nesebičnim angažmanom posebno educiranih volontera i volonterki. Do sada je u Nacionalnom pozivnom centru volontiralo 220 volontera i volonterki koji su odradili više od 38000 volonterskih sati unutar kojih je pomoć pružena u gotovo 10000 slučajeva.

Visok broj poziva govori u prilog tome da pozivatelji i pozivateljice uistinu prepoznaju prednosti telefonske linije za pomoć žrtvama, a primarno anonimnost, laku dostupnost i to što je linija besplatna te su je spremni koristiti.

Postojanje Nacionalnog pozivnog centra i 116 006 broja od iznimne je važnosti za sustav podrške žrtvama kaznenih djela i prekršaja, pogotovo za žrtve nasilja u obitelji koje najčešće kontaktiraju liniju te traže pomoć.

Za vrijeme izazova kao što su aktualna kriza uzrokovana korona virusom te nedavni potres u Zagrebu, primarni je cilj Nacionalnog pozivnog centra osiguranje neprestanog rada i dostupnosti cjelovite i besplatne podrške svima onima kojima je potrebna.

Nacionalni pozivni centar obilježava sedmu godinu svog djelovanja. Osnovan je 16. srpnja 2013. godine kao projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima nastao u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Republika Hrvatska je time postala peta europska zemlja koja je uvela besplatan europski standardizirani broj za pružanje podrške žrtvama i svjedocima.

Ključne riječi (tagovi): - - - -