termovizija - prikaz rada termovizijske kamere - 2020

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar dobio termovizijsku kameru

Članovi Rotary zajednice u Hrvatskoj neprestano pronalaze načine kako dati svoj doprinos u zajednicama u kojima djeluju, a u trenutnoj je situaciji poseban fokus na pomoć onima koju su najviše ugroženi pandemijom koronavirusa. Kako bi pomogli zaštititi one najizloženije, medicinsko osoblje i zdravstvene djelatnike, Rotary klub Zagreb Sesvete donirao je vrijednu termovizijsku kameru koja je postavljena na ulazu u Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Ova kamera ima za cilj prepoznati osobe povišene tjelesne temperature kao potencijalne nositelje zaraznih bolesti te tako pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa. Ukupna vrijednost kamere odnosno donacije iznosi 40.000 kuna.

Donacija je realizirana u sklopu velikog distriktnog humanitarnog projekta kojim je hrvatski Rotary donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske. Vrijednost skupne donacije procjenjuje se na 2, 9 milijuna kuna i svoju će primjenu pronaći, ne samo u aktualnoj borbi s koronavirusom, nego i u budućnosti.

Značajna sredstva za nabavku kamera osigurao je Rotary Hrvatska, a svoj su doprinos dale i tvrtke Dahua Technology te Tehnozavod Marušić prepoznavši vrijednost projekta.

Ispred Rotary kluba Zagreb Sesvete donaciju je ravnatelju Zvonimiru Šostaru i Sandri Šikić uručio predsjednik kluba Časlav Dunović.

Osim ove kamere, sesvetski su Rotarijanci, također u sklopu distriktne inicijative vrijedne više od 200 tisuća kuna, donirali najkvalitetnije FFP2 i FFP3 zaštitne maske proizvođača 3M Kliničkoj bolnici Sv. Duh, a planirana je donacija istih za KB Dubrava. Maske su nezamjenjiv dio opreme prilikom provođenja određenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka pri kojima postoji velika mogućnost zaraze. Na ovaj se način štiti medicinsko i zdravstveno osoblje te se mogućnost širenja zaraze u zdravstvenim ustanovama svodi na najmanju moguću mjeru.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged