svemirski ct uređaj / klinika za dječje bolesti zagreb 2019

Nakon podmornice, mjesto u Klaićevoj bolnici je pronašao i svemirski brod!

Liječnici i medicinsko osoblje bolnice svaki atom svoje energije fokusiraju na to da svojim malim pacijentima boravak u bolnici učine što manje traumatičnima. Neki pregledi, poput magnetske rezonance i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški zbog velikih, sivih uređaja kojima se zahvati provode. Upravo iz tog razloga Klinika za dječje bolesti Zagreb je ranije ove godine potražila pomoć kreativne marketinške agencije Izone s kojom su doskočili problemu, tako što su uređaj magnetske rezonance oslikali u simpatičnu podmornicu, a prostoriju u kojoj se nalazi u podmorje puno morskih životinja.


Oslikavanje prostorije i uređaja magnetske rezonance bio je pun pogodak, jer djeca pristupaju pregledu s manje tjeskobe i straha, opušteniji su i zainteresirani. Uređenje je dovelo čak do smanjenja korištenja opće anestezije na nekoj djeci, koja sada svojevoljno i svjesno ulaze u MR podmornicu. Novi projekt je oslikavanje prostorije i MR uređaja u veselu i razigranu svemirsku letjelicu.

“Suradnja s bolnicom i rad na projektu jedan je od onih projekata koji ispunjavaju srce jer sve što radimo za Bolnicu radimo volonterski, s ciljem kako bi mališanima boravak u bolnici bio što ugodniji. Super je saznanje da baš svatko od nas može pomoći na neki način, bez obzira na obrazovanje ili struku. Mi pomažemo maštom!”, rekla je Eva Mladiček iz agencije Izone.

Zbog odličnih rezultata i pozitivnog utjecaja na pacijente, Klaićeva bolnica i Izone odlučili su nastaviti projekt te je sada došao na red CT uređaj kojeg su “lansirali su u svemir”! Uređaj je pretvoren u svemirsku letjelicu, a cijela je prostorija postala svemirsko prostranstvo puno šarenih planeta, satelita, maglica i zvijezda. Djeci je pokazano da nema granica i da je svemir nadohvat ruke.

MRI podmornica je bio prvi projekt takve vrste na kojem smo puno naučili. Tehnička izvedba nije jednostavna i postoji puno sitnica i malih dijelova koje sve treba pripremiti da čine skladnu cjelinu. Ipak, motivacije u ovakvim projektima nikada ne fali tako da to ne predstavlja neki problem. Svemirska letjelica kao naš drugi projekt je nešto kompliciranija jer smo, uz sam uređaj, oslikali i cijelu prostoriju u kojoj se nalazi. Pazili smo da sve bude veselo, razigrano i simpatično kako bi razvedrilo djecu u njihovim teškim trenucima”, rekla je dizajnerica projekta Marina Cumbo.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged