hrvatski crveni križ - logo 2021.

Hrvatski Crveni križ stradalima u potresu daje jednokratnu novčanu pomoć

Hrvatski Crveni križ poziva građane čija nekretnina je oštećena u petrinjskom potresu, a nalazi se na području Sisačko – moslavačke, Zagrebačke ili Karlovačke županiji da podnesu zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći.

Do sada je prikupljeno oko 24.000 zahtjeva, a dodatne zahtjeve je moguće predati zaključno s petkom, 19. veljače 2021. godine. Dodajmo da je jednokratna novčana pomoć koja će se isplaćivati građanima prikupljena Apelom i donatorskim telefonom.

Na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, na dan 16.2.2021. godine uplaćeno je 70.286 donacija u ukupnom iznosu od 47.954.942,20 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno  je 95.972 poziva u vrijednosti od 599.825,00 kuna (uključujući PDV i naknadu teleoperatera).

Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu.

Hrvatski Crveni križ – trenutni status aktivnosti na potresom pogođenom području

Hrvatski Crveni križ svakodnevno je prisutan na potresom pogođenom području te pomaže pogođenom stanovništvu, kako materijalnom pomoći tako i psihosocijalnom podrškom. Do sada je pruženo više od 10.000 usluga psihosocijalne podrške, a ona se svakodnevno nastavlja pružati i dalje.
Stanovnici potresom pogođenog područja bore se s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike zbog čega timovi Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno pružaju individualnu pomoć.

Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku osobito su važne aktivnosti koje se provode za najmlađe (uz poštivanje epidemioloških mjera).

Također, do sada je podijeljeno više od 800 tona hrane, više od 156 tona higijenskih potrepština, više od 60 tona odjeće, 3.107 grijalica, 2.910 deka, 115 agregata, više od 7.200 paketa dječje hrane i opreme te više od 1.300 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć. Svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama HCK-a na adresi hck.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - -