glazbe mladosti za svijet radosti - lisinski zagreb - 2022.

Glazbe mladosti za svijet radosti – humanitarni koncert za pomoć Ukrajini u Lisinskom

Svečani humanitarni koncert “Glazbe mladosti za svijet radosti” održat će se u nedjelju, 3. travnja 2022. godine. Koncert će se održati u dvorani Vatroslav Lisinski, a počinje u 19:30 sati. Ovaj događaj će svojim nastupom uveličati Jazz orkestar Muzičke Akademije, jazz umjetnica Lana Janjanin te pjevači Sandra Bagarić, Renata Sabljak, Đani Stipaničev i Ervin Baučić. Također, nastupit će i četvorica tenora – Vladimir Garić, Marko Pecotić, Filip Hozjak i Đani Stipaničev. Cijeli glazbeni spektakl bit će pod dirigentskim vodstvom Saše Nestorovića.


Koncert organiziraju Rotary klub Zagreb Centar i Rotary District 1913, a pomoću njega prikupljat će se pomoć ratom pogođenoj Ukrajini. Također, njime će se obilježiti 20. obljetnica osnutka Rotary kluba Zagreb-Centar, 10. obljetnica osnutka hrvatskoga Rotary Districta 1913 i 10. obljetnica osnutka Rotaract kluba Zagreb-Centar.

Dolazak na koncert u Lisinski potvrdili su predstavnici Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj, kao i predstavnici grada Zagreba. Svi umjetnici na koncertu Glazbe mladosti za svijet radosti će nastupiti bez honorara. Prihod od ulaznica donirat će se za pomoć Ukrajini i to “na način koji će biti najpotrebniji i najučinkovitiji”. Možda nikada veću simboliku nade nisu imali stihovi hrvatskog mjuzikla Jalta, Jalta koju će, u večeri za pamćenje, poslati umjetnici: “Neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu, neka naša Zemlja sva postane sretna!” Više o Rotary klubu Zagreb Centar potražite na mrežnim stranicama na adresi rotary-zagreb.hr.

Tagged