volonterski oskar 2022

Elvis Sudar, Muhammed Jafo i Zora Markotić u utrci za Volonterski Oskar 2022

Četrnaestu godinu u nizu Volonterski centar Zagreb (VCZ) organizira dodjelu nagrade Volonterski Oskar. To je godišnja nagrada kojom se honorira individualni volonterski doprinos na području grada Zagreba. U prvoj fazi povjerenstvo VCZ-a odabralo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, troje kandidata za završni izbor, a sada glavnu ulogu imaju građani.

Za Elvisa Sudara, Muhammeda Jafa i Zoru Markotić građani mogu glasati od utorka, 15. studenog do nedjelje, 4. prosinca 2022. godine putem mrežne stranice Volonterski Oskar, a kandidat ili kandidatkinja s najvećim brojem glasova bit će proglašen zagrebačkim volonterom ili volonterkom 2022. godine, na svečanoj dodjeli nagrade koja će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

Elvis Sudar predsjednik je Upravnog odbora Udruge Franak već četiri godine

Aktivni je član Udruge Franak od travnja 2012. godine i u njoj se zalaže za ispunjavanje ciljeva kao što su poticanje i razvoj svih oblika pravne zaštite potrošača korisnika financijskih usluga i proizvoda protiv postupaka kreditnih i ostalih financijskih institucija, unapređivanje zakonske i podzakonske regulative kojima se uređuju poslovanje pružatelja i potrošača korisnika financijskih usluga te usklađivanje istih s pravnom stečevinom EU.

Muhammed Jafo volonter je u udruzi Are You Syrious? od 1. kolovoza 2021. godine. U 2022. godini ostvario je 175 volonterskih sati u aktivnosti pružanja direktne humanitarne pomoći, tzv. Free shop. Muhammed unutar svojeg angažmana pruža usluge prevođenja i kreiranja sadržaja za društvene mreže Udruge. Također, pokazao je iznimnu predanost i volju za pomaganjem ljudima u potrebi te sposobnost efikasnog funkcioniranja u stresnim situacijama.

Zora Markotić aktivna je članica Građanske ekološke inicijative Čisteći medvjedići. Ona je u razdoblju od 1. siječnja do 1. studenog 2022. godine volontirala ukupno 220 sati. Od aktivnosti u koje je bila uključena posebno se ističu čišćenje okoliša, organizacija prijevoza za druge volontere, briga za alat i sve potrebno za održavanje akcija čišćenja, organizacija hrane i pića, promoviranje na terenu i na društvenim mrežama. A povrh svega, zadužena je i za stvaranje dobre atmosfere na svim akcijama.

Volonterski Oskar uvodi dvije nove kategorije

Uz Volonterskog Oskara u kategoriji građani volonteri, ove su godine uvedene i dvije nove kategorije koje će nagraditi najbolje u obrazovnom i poslovnom sektoru. To su Volonterski Oskar za škole i fakultete koji aktivno razvijaju svoje volonterske klubove i potiču volontiranje među učenicima i studentima te Volonterski Oskar za tvrtke koje potiču zaposlenike na volontiranje i razvijaju vlastite volonterske programe. Dodajmo da će na svečanoj dodjeli biti i već tradicionalno uručena i Nagrada za životno djelo.

Ovom nagradom, začetnik i organizator, Volonterski Centar Zagreb, već 14. godinu zaredom nagrađuje volonterke i volontere koji svojim nesebičnim i često nemjerljivim doprinosom pomažu razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u gradu Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi vcz.hr.

Tagged