caritas zagrebačke nadbiskupije - humanitarna akcija "i sitno je bitno - pomoć izbjeglicama iz ukrajine" - 2022.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije prikuplja pomoć za pomoć ukrajinskom narodu

Kao i uvijek kada je potrebno, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i u situaciji stradanja ukrajinskog naroda spremno iskazuje blizinu i pomoć onima koji su u nevolji i potrebi. Tako Zagrebački Caritas poziva da se uključite u humanitarnu akciju “I sitno je bitno – pomoć izbeglicama iz Ukrajine”. Akcija počinje u petak, 11. ožujka 2022. godine, a prikupljat će više vrsta pomoći iz nekoliko izvora.

Donacije hrane i higijenskih potrepština prikupljat će se u župnim Caritasima na području Zagrebačke nadbiskupije. Također, pomoć će se prikupljati na Caritasovim lokacijama u Zagrebu na adresama Babonićeva 121, Crnojezerska 20, Avenija Dubrava 220 te u Caritasovu skladištu u Rakitju na adresi Ribička 4. U poslovnicama Hrvatske poštanske banke, Hrvatske pošte i FINE, a naknadno i na drugim lokacijama, bit će postavljene Caritasove kasice za prikupljanje novčane pomoći. Prikupljat će se sitan novac koji uskoro prestaje biti u opticaju ulaskom Hrvatske u eurozonu.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije će prikupljenu pomoć distribuirati dalje prema izbjeglicama

“Dok primamo brojne upite kako pomoći te bilježimo one koji se dobrovoljno stavljaju na raspolaganje za prikupljanje pomoći, komunikaciju na ukrajinskom jeziku, psihosocijalnu pomoć izbjeglicama i dr., pripremamo se i za prihvat majki i djece u neke od Caritasovih objekata. Svaka naša i najmanja pomoć je bitna i potrebna. Stoga pozivamo sve koji mogu da se uključe u ovu humanitarnu akciju. I s makar sitnim doprinosom olakšaju patnje stradalog ukrajinskog naroda”, rekla je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Na konferenciji za tisak koju je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao povodom početka akcije, medijima i svima koji će se u akciju uključiti, obratila se putem platforme zoom hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić koja je i sama podržala akciju I sitno je bitno – pomoć izbeglicama iz Ukrajine. Ona je naglasila da je svaka pa i mala pomoć bitna, a u ovoj situaciji još i hitna! Više informacija o ovoj akciji svi zainteresirani mogu dobiti na mrežnim stranicama Caritasa na adresi www.czn.hr. Također možete se informirati i putem e-maila isitnojebitno@czn.hr te na mobitel 099 269 6691.

Tagged