socijalna samoposluga - caritas zagrebačke nadbiskupije - 2020

Apel iz Caritasove socijalne samoposluge povodom Dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je prije 11 godina prvu socijalnu samoposlugu u Republici Hrvatskoj kroz koju dijeli pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima obiteljima i pojedincima slabijeg imovnog stanja. Pomoć u hrani trenutno prima 2.500 osoba u potrebi, a od početka rada podijeljeno je pomoći u vrijednosti od 28 milijuna kuna.

Uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom korona virusa i potresa, zagrebački Caritas posljednjih pola godine pojačano pomaže stanovnike Zagreba i okolice čiji su domovi stradali u potresu. Preko mreže župnih caritasa tako je podijeljeno više od 50 tona pomoći u hrani i higijeni.

Velike potrebe ispraznile su Caritasovu samoposlugu, a predstojeća neizvjesna zima iziskivat će dodatnu pomoć brojnim potrebnima.
Stoga Caritas povodom 17. listopada, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, poziva proizvođače i trgovačke lance da donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu rad socijalne samoposluge te tako iskažu odgovornost i solidarnost s onima koji su u nevolji.

S obzirom na to da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije registrirani Posrednik u doniranju hrane, donatori su na donacije hrane oslobođeni plaćanja PDV-a sukladno Pravilniku o doniranju hrane i hrane za životinje (NN 91/19), a rad socijalne samoposluge moguće je poduprijeti i novčanim donacijama.

Donacije je moguće uplatiti na račun Caritasa, a možete prilog uplatiti i online na mrežnoj adresi czn.hr/donacije-online.

  • Privredna banka Zagreb
  • broj računa: IBAN HR1423400091110343166
  • poziv na broj: 02300
  • opis plaćanja: Prilog za socijalnu samoposlugu
  • za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC PBZG HR2X

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -