zoran pjeva arsena - zoran predin - cankarjev dom, ljubljana - 2021.

Zoran Predin nastupa online u čast Arsenu Dediću i Damiru Kukuruzoviću

Zoran Predin vraća se u ljubljanski Gallusovu dvoranu online virtualnim koncertom – glazbenim poklonom Arsenu Dediću i Damiru Kukuruzoviću.

Epidemija koronavirusa i smrt jednog od najboljih svjetskih gypsy swing gitarista Damira Kukuruzovića prekinule su promo turneju albuma “Zoran pjeva Arsena” Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Groupa.


Ipak, na želju Zorana, Damirove Marijane i Damirovog Django Banda, s mladim Kukuruzovićevim slijedbenikom gitaristom Jurajem Markačem turneja se nastavlja premijernim online koncertom Zoran pjeva Arsena, i to 13. ožujka 2021. godine iz Cankarjevog doma u Ljubljani. Predin i ekipa nastavit će, čim to prilike budu dopuštale, sa klasičnim živim koncertima, kojima će se pokloniti i Arsenu i Damiru.

Ulaznice i informacije o koncertu (gdje ga i kako možete gledati) potražite na mrežnim stranicama Moje karte na adresi mojekarte.si.

Album “Zoran pjeva Arsena” dirljiva je posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću

Turneja je pobudila veliki interes u regiji pa se od svog izlaska album nalazi na prvim mjestima po prodaji, a kako to zvuči uživo imala se prilike uvjeriti i publika na koncertima u regiji.

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu. Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića Matija svira Arsena rodila se ideja za album Zoran pjeva Arsena. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način.

U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput Kuća pored mora, Moderato Cantabile, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao i Pamtim samo sretne dane dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i sa kojim je Predin snimio zapažene albume Tragovi u sjeti i Tragovi u sjeti 2.

Video spot: Zoran Predin i Matija Dedić – Te noći kad umrem

Tagged